dimecres, 4 de gener de 2012

Entre l'espasa i la paretL'actual equip de govern de l'Ajuntament de Calafell, CiU-PP, encapçalat per l'alcalde Olivella, està posant contra l'espasa i la paret els sindicats i els representants sindicals que representen els treballadors de l'Ajuntament. Ja ho vam anunciar en el darrer ple. També ho anunciava el diari de Tarragona (veure article, a dalt). En el pressupost pel 2012, l'Ajuntament proposa retirar la paga d'incentivació als treballadors de la casa. Això suposa, aproximadament, un estalvi de 350.000 euros en el pressupost 2012.

L'alternativa donada als sindicats, lamentable: una reducció de la plantilla, acomiadant interins. A nosaltres, ens sembla que aquesta proposta és un xantatge que està fent l'equip de govern als delegats sindicals de l'Ajuntament. És una forma de coacció i una manera molt barroera i rastrera de fer política. L'actual govern està fent pagar als treballadors la seva manca de decisió i d'acció de govern. No es pot plantejar una reducció d'una paga, aprovada en conveni, sense una negociació prèvia amb els sindicats de l'esmentat conveni. No es pot plantejar aquest dilema als sindicats com una qüestió de tot o res, d'una cosa o una altra. Hi ha alternatives.

A més, aquesta proposta divideix la plantilla de l'Ajuntament. Els que són fixes, no voldran que es tregui la paga i els que són interins, preferiran que es tregui a arriscar-se a ser acomiadats. Amb aquesta proposta es divideixen els treballadors de la casa en dos blocs, quan el què s'hauria de fer és, precisament, fer més pinya que mai.

Amb aquesta proposta, també, reben, de nou, els treballadors de l'Ajuntament. Ja se'ls va aplicar les mesures que van fer-se obligatòries des del Govern de l'Estat fa un any. Es van reduir, de mitjana, un 5% els sous de funcionaris. Ara, Olivella i el seu govern proposa una altra reducció del seu salari, aquesta sense cap llei que l'ampari, sense cap negociació col·lectiva, sense cap conveni amb els treballadors. Així, amb quina il·lusió han de treballar els tècnics, administratius i personal divers de l'Ajuntament? Als treballadors se'ls ha d'incentivar i motivar, generant il·lusió per la seva feina de servei públic. Amb aquesta decisió, on quedarà la seva moral? Amb quines ganes aniran a treballar?

L'alternativa, ja l'hem donat en el mateix ple. Des de l'oposició, proposem renegociar els contractes de serveis que, en l'anterior legislatura, es van posar al dia. Precisament, l'autoritat moral que ens dóna haver-los tancat i signat ens legitima per proposar-ne la seva modificació. En som coneixedors a fons i, per això, sabem que hi ha serveis que, encara, no s'han implantat i que han de posar-se en funcionament l'any 2012. Per exemple, en el contracte de la recollida de residus, tenim la implantació de la recollida de la fracció orgànica que s'havia d'implantar l'any vinent. Precisament, aquest servei té un cost molt semblant a la reducció que es proposa estalviant la paga d'incentivació. El què proposem és posposar-los un temps, fins que sigui possible assumir-ne el cost. Amb això no es perjudicaria els treballadors de la casa, que també pateixen la crisi com tothom!

Ja fa temps que anunciem que la revisió d'aquests contractes és prioritària i clau per l'Ajuntament. Fins i tot, jo mateix li he dit a l'alcalde en la única entrevista que hem tingut en privat, al primers de setembre. També li vaig recordar en un ple. I li vam tornar a dir en el ple de les ordenances. Si no ho ha fet, és per què ni ho ha provat. Des de l'oposició li demanem que es posi fil a l'agulla en la renegociació de contractes. No són llibres sagrats que s'han de complir, tot i que siguin de fa poc. Els contractes han de ser flexibles, com sempre ho han estat. De fet, no hi ha hagut mai cap contracte de serveis que no s'hagi renegociat abans d'acabar el període de vigència. La diferència és que sempre es negociaven a l'alça. Ara cal fer-ho a l'inversa. Per tant, menys anar pels bars i més treballar!


En el blog de Segur ens van posar el troç d'entrevista al Programa Portaveus de Calafell Ràdio, on ja anunciàvem la nostra opinió i l'alternativa que proposem des de l'oposició.

Nicole Pillman - Entre la espada y la Pared

8 comentaris:

 1. No cal esperar altra cosa d'aquesta banda de dretes que només es mostrin eficients en tocar els drets dels treballadors.

  No cal esperar altra cosa d'aquesta banda d'incompetents què no negociïn contractes, perquè això els hi suposa un treball molt més enllà de les seves capacitats tècniques.

  No cal esperar cap altra cosa en general d'aquest alcalde molt menys que mediocre, un forat negre a la història de Calafell.

  Marxin, si us plau. Aquí i ara. Sé que no ho faran pel bé del municipi, que tant els hi fa, especialment al regidor del PP que ens va enviar a tothom a "tomar por culo". Però els hi donaré un bon motiu perquè abandonin aquesta nefasta gestió que porten: si marxen ara, la seva imatge no es perjudicarà més amb futures ineptituds i desgavells desastrosos per al nostre municipi. Volen retallar la partida de personal? Marxin, deixin-ho estar. A diferència de les del personal municipal, les nòmines de la majoria de vostès sí que són immerescudes i totalment estalviables pel municipi.

  ResponSuprimeix
 2. He de reconceros una verdadera oposición en vuestras dos últims entradas. Enhorabuena!
  Lo que se está haciendo con los presuspuestos, restricciones para todos menos para ellos, raya la ignominia.
  Han suspendido la paga de incentivos.
  Esa paga no podía tener un nombre más apropiado.
  Ahora tenemos a todo el pueblo "incentivado", pero de forma negativa.
  Os ruego por favor que continueis en esta línea, pues en mi humilde opinión es la más adecuada.
  Permitidme una consulta por favor.
  ¿Hareis algo en referencia al PP en Calafell?
  Yo entiendo que una moción de censura a éste partido es necesaria, por muchos motivos que ahora no expondré, pero además sería un buen castigo a las últimas decisiones que se están tomando por parte del consistorio.
  No estoy seguro de cómo ni si se puede hacer, por eso lo formulo en modo de consulta.
  Gracias por vuestra atención.
  Un cordial saludo

  ResponSuprimeix
 3. Que ineptitud de gobierno que tenemos, que pocas ganas de trabajar, pero sí poner la mano a fin de mes. Para eso se pintan sólos.
  Vamos a ver, si un trabajador normal y corriente renegocia contratos constantemente para ahorrarse unos euros en el teléfono, el adsl,etc.. como esta gente no hace lo mismo??
  Otra vez están demostrando su inoperancia,su vaguismo, y su despotismo. Prefieren perjudicar a sus propios trabajadores que buscar alternativas para recortar gastos.Bueno recortar es un decir, seguro que con la paga de incentivos que han eliminado por que sí, es para pagar los nuevos contratos astronómicos que seguro que se llevan entre manos,para colocar a más enchufados de su partido.Seguro que a primeros de años nos encontraremos con nuevas contrataciones estrellas de esas que vienen de otras poblaciones. Calafell parace cada día más el Inem de los ciupeperos. Olivella tiene que hacer caso a sus superiores.. si no le haran pum pum en el culete!!

  ResponSuprimeix
 4. ¡Gracias Philippe!
  Es la línea que marcamos desde el primer día, a veces no acertamos tanto o cuesta atinar, pero lo intentamos siempre. Esperemos seguir así.

  Referente a tu consulta, una moción de censura sólo puede plantearse contra un alcalde, proponiendo a otro. Se necesita la mayoría de votos y firmas de los concejales que conforman el pleno del Consistorio, es decir, 11 en nuestro caso.

  No puede plantearse una moción contra un partido concreto. La única forma, pues, de apartarlo del gobierno es que se rompa el pacto. Otra alternativa sería un pacto diferente de fuerzas o de concejales en particular, siempre y cuando sumaran mayoría.

  No obstante, el alcalde sí podría quitar las competencias a los concejales de ese partido y gobernar en minoría. Si fuera así, ya hemos dicho en el discurso de investidura y en el pleno donde se pidió la dimisión del concejal Juanjo Iglesias, que el alcalde no debe tener miedo ni padecer por la gobernabilidad. Para nosotros, lo primero es que el pueblo avance y, para ello, es de vital importancia la estabilidad política.

  ResponSuprimeix
 5. Muchas gracias por la aclaración.
  Para nosotros, los ciudadanos, disponer de un lugar donde consultar es importante, y vosotros habeis suplido esa necesidad de forma más que correcta. Os lo agradezco.
  Solo lamento que la posible solución es dificil de aplicar dadas las circunstancias actuales.
  De hecho, en los actos en los que el alcalde tiene presencia (como entiendo que es normal) es curioso que siempre está más acompañado de los del partido del PP que los de cualquier otro partido, por ejemplo, el suyo propio.
  El día de reyes esto se vió claramente, por poner un ejemplo.
  Y la cuestión, a mi me da que pensar,...
  Un cordial saludo.

  ResponSuprimeix
 6. Que manera de escaquear dinero y decir que los funcionarios cobran mucho y debemos de entregar esa paga.

  ResponSuprimeix
 7. La crisis económica lo justifica todo, creo que estos que han venido a gobernar pueblos, autonomías y estado cada día le sacan mayor provecho al tema.
  Ahora les sirve para hacer un duro recorte salarial al personal del Ayuntamiento, para qué buscar alternativas.
  Con independencia de las medidas que tomen los afectados, la forma en que se vulnera el convenio y se menoscaba su derecho merece la repulsa más enérgica.
  Basta de excusarse en la crisis para hacer desmanes con salarios y derechos.
  Soluciones no excusas.

  Un saludo.

  J. Navarro

  ResponSuprimeix
 8. Lo que hace este gobierno municipal es un claro chantaje a los representantes de los trabajadores y también a los ciudadanos de Calafell. Estoy de acuerdo de la explicación que da Ramón a Philippe referente a una moción de censura, es inútil una moción de censura por parte de la oposición cuando esta en minoría, lo que sí se hace y se ha hecho en otras ocasiones, en otros municipios y también con el gobierno central, es que si la ciudadanía no esta de acuerdo con las forma de gobernar, es manifestarse y demostrarle su desacuerdo.

  Nadie niega que CIU ganara las elecciones municipales y que puede pactar con quien quiera, también que una mayoría ciudadanos ahora se den cuenta de que se equivocaran dando el voto a esta opción, pero lo que no puede ser es que un pueblo se quede pasivo durante cuatro años viendo a un equipo de gobierno inoperante y con un Alcalde sin capacidad de decisión por que desde su partido le imponen que aguante a los iluminados del PP, para a si tener vía libre para enchufar en el Ayuntamiento de Calafell a los desechos de su partido de otros Ayuntamientos.

  ResponSuprimeix