dimecres, 10 d’agost del 2011

Resum de la sessió plenària d'avui.


Avui, dimecres, hem tingut sessió plenària a l'Ajuntament de Calafell. Els punts que es debatien eren una modificació de crèdit i la sol·licitut d'una línia ICO per pagar a proveïdors.

En el primer punt, l'equip de govern pretén fer una modificació de pressupost per cobrir les hores extres de la policia durant l'estiu, els salaris dels professors dels cursos de Cal Bolavà i conserges pels col·legis. Fins aquí, estem d'acord i, nosaltres, hauríem fet el mateix. On ja no estem tant d'acord és d'on es treuen els diners. S'han retirat de la partida destinada a implantar els contenidors soterrats a la Platja i a la C-31 al seu pas per Segur. Creiem que els diners havien de deixar-se, ja que la instal·lació dels contenidors estava prevista per passat l'estiu. Aquesta implantació de contenidors soterrats, venia del contracte que es va adjudicar a l'empresa comarcal ECOBP,S.L. al final de l'anterior mandat (mes d'abril), pel qual la recollida de residus passava a l'empresa citada i es mancomunava amb la resta de pobles de la comarca. Per tant, haurem d'esperar per a veure els contenidors soterrats, segons ha dit l'alcalde, "a l'any que ve".

En aquest mateix punt, s'ha debatut sobre la necessitat d'incorporar els compromisos adquirits, correctament i fent els procediments oportuns, l'any 2010 i que no tenen consignació econòmica, avui dia, per la baixada d'ingressos del 2010. Tal import, 1.085.044,47€, suposa el 3% del pressupost 2010. És a dir, hi ha una diferència entre els ingressos previstos i les despeses contractades, en el 2010, del 3%. La necessitat que té l'Ajuntament d'incorporar aquests compromisos al pressupost d'enguany (per pagar els proveïdors) i el fet de què es comprometin més diners d'enguany que poden evitar tal incorporació, ha fet que el grup municipal socialista votés en contra d'aquest punt.

En el segon punt, la sol·licitud del crèdit ICO per a pagar proveïdors, corresponent al Reial Decret llei 8/2011 impulsat per l'Estat, hem fet una abstenció en el vot. Aquest Decret facilita els Ajuntaments una línia de crèdit per a pagar els petits proveïdors, cosa amb la que estem a favor. Però hi ha altres fórmules per a pagar aquests proveïdors, que es podrien utilitzar sense necessitat de crèdit. Per això la nostra abstenció.

A més, en el ple, el grup municipal socialista ha destacat que som dels pocs ajuntaments que haviem pagat totes les factures conegudes anteriors al 31 de desembre del 2010. Les factures que es pagaran amb aquest crèdit ICO són anteriors al mes d'abril i, per problemes de disponibilitat econòmica de l'Ajuntament, s'havien retrassat en el seu pagament. L'import del crèdit es pagarà en tres anys, a un interès del 6'5%, a l'Estat.

5 comentaris:

  1. Durant la sessió plenària d'avui, un dels motius que la representant del govern i portaveu del grup de Convergència i Unió, Sandra Suarez, ha donat per tal de justificar el fet de deixar d'instal·lar els contenidors soterrats a la carretera C-31 al seu pas per Segur i al barri de la platja, ha estat el fet que la regidoria de mediambient ja estava fent una campanya de concienciació als ciutadans per tal de no deixar la brossa al muro del passeig i els cartrons al carrer del mig.

    Són arguments poc consistents per defensar el fet de deixar de donar un servei tan important i necessari a un municipi turístic com Calafell que, degut a l'estacionalitat, durant els mesos d'estiu i setmana santa principalment, multiplica per 5 o 6 el número de residents.

    El partit socialista, tenint en compte aquesta sensibilitat per la cura del turisme i de la promoció econòmica del nostre poble, ja tenia prevista l'emplaçament d'aquests contenidors passat l'estiu tal i com ja s'ha explicat avui durant la nostra intervenció.

    Esperem que al llarg del mandat l'equip de govern pensi i reflexioni una mica més les seves actuacions. Fins el moment han demostrat, a través de la gestió feta: carril bici, terrasses, aparadors, mercat, etc. que no s'han ponderat gaire les decisions preses.

    ResponElimina
  2. Com tot a la vida no han de ser notícies desagradables, la nota d'humor del ple d'avui l'ha posat el regidor Josep Parera en una de les seves intervencions.

    Pretenia replicar a una de les aportacions de la regidora convergent Sandra Suárez i quan s'ha volgut dirigir a ella li ha dit regidora socialista.

    Va confondre el senyor Parera a la portaveu convergent amb una de les dues regidores del partit socialista de Calafell? O bé la confusió vindria donada perque la Sandra portava una camisa de color " rojo pasión"?

    Ai Sandra, Sandra, a partir d'ara si no vols tenir disgustos t'hauras de vestir d'uniforme: blau i taronja, no sigui que et vinguin temptacions i donis un disgust al teu alcalde...

    ResponElimina
  3. Desde luego este es el verano que mas sucio y desordenado encuentro este pueblo,y ahora van y se gastan el dinero en una camapaña de sensiblización... señores del ayuntamiento, eso se hace cuando las infractucturas que tocan estan realizadas y la gente no responde, pero no sin las infraestructuras pertinentes!!

    Cada vez estoy mas convencida de que este nuevo gobierno lo que no sabe hacer es PENSAR... (base indispensable para priorizar y ejecutar)

    Un cordial saludo.

    Helena

    ResponElimina
  4. Bon dia,
    En aquesta sessió plenària "extraoddinària i urgent" del mes d'agost, s'han pogut notar altres detalls:
    1.- En un Ple, quan l'alcalde dona la paraula al regidor de govern encarregat d'expossar el punt, aquest acostuma a fer una explicació del continent i del contingut del mateix. El "continent" es la acció que es vol dur a terme, i com es farà. El "contingut" hauria de reflexar l'esperit d'aquesta acció i el perqué es fa.
    Doncs be, la regidora esponsable Sra. Lopez (CiU), ni va expossar, ni va explicar tant el continent com el contingut dels punts tractats. La Sra. lópez es va limitar a esperar la intervenció del grup municipal del PSC, on sí que hi va haver exposició i explicació (tot i estar a la oposició i no ser els impulsors dels punts), i poder fer algún comentàri. Això sí, mes aviat desafortunat.
    Per tant, comparteixo el que ha comentat algun participant del blog, on esmenta que els sous dels regidors no es poden justificar si la feina la fan els tècnics, com sembla que ha estat aquest cas.
    2.-Va ser el grup municipal del PSC qui va portar la iniciativa del Ple.
    3.- El grup del PSC va fer aportacions positives en els 2 punts, tornant a oferir la seva ma estesa i l'experiència adquirida en l'anterior legislatura, per ajudar a l'actual equip de govern a tirar endavant els temes; però aquest, va tornar a fer gala del seu caràcter "reaccionàri" i no va voler escoltar les seves propostes, aplicant la politica conguda vulgarment com "de rodillo".
    4.- Dels comentàris que he vist en el blog, ja podem deduïr per que s'ha fet un Ple ""extraordinàri i urgent"" al mes d'agost; nomès cal recordar on està part de la cúpula del govern, de vacances!!!!. Per cert, al Ple, la Sra. Elvira va parlar poc, i del que va dir, res no tenia que veure amb els punts tractas, mostrant el seu desconeixement dels mateixos.
    5.- El Sr. Joan Olivella, va voler tancar el Ple com l'alcalde, i va perdre els papers; demostrant que ni tant sols s'havia mirat anteriorment els punts que s'estaven tractant. La seva intervenció va estar carregada de còlera i ira cap a l'oposició, acabant barrejant nabs amb cols (inversió amb despessa), sense saber ni tant sols el que deia. Va ser ell el que va trencar l'armonia de la Sessió que s'estava cel·lebrant. El -bon noi-va demostrar que només ho és d'aparença, però no de realitat. Com es lógic, va rebre 2 répliques de rectificació que es va tenir que empassar, juntament amb el seu despotísme.

    No m'estranyaria veure en breu, que el rellotge de la sala de plens, que limita les intervencions, entra una altra vegada en funcionament; o que es talli la difussió dels plens per la radio.

    ResponElimina
  5. Al darrer anònim,
    farem per manera que els plens siguin més oberts al diàleg i no a la crispació. A mi no em va agradar gens el ple. Per molt govern incapaç que hi hagi, crispant el debat no arribarem enlloc.
    Tampoc no em va agradar el tancament de l'alcalde, cert, per això vaig saltar a defensar l'anterior govern.
    Crec que, si no fem el pas d'oblidar l'odi i el rencor, si no deixem de banda enveges i mals pensaments, mai aconseguirem treballar conjuntament per fer que Calafell sigui un poble millor.
    Per mi no quedarà!

    ResponElimina