diumenge, 19 de maig del 2024

Aprovada l’aportació econòmica per a l’ampliació de l’hospital comarcal del Vendrell(Font: ajuntament de Calafell)

Són 45 milions d’euros, que dotaran el centre de 9.500 metres quadrats més

El Govern de la Generalitat ha aprovat concedir una subvenció a la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, mitjançant la subscripció d’un conveni, destinada a finançar l’ampliació i reforma de l’Hospital del Vendrell (Baix Penedès). Aprovada en l’última reunió de l’executiu abans de les eleccions de diumenge passat, l’aportació serà de 45 milions d’euros, amb la finalitat de promoure la millora d’una infraestructura clau per al sistema públic de salut a la Regió Sanitària Penedès.

Segons el comunicat oficial de la Generalitat, aquest acord és fruït “del compromís adquirit amb el Pla funcional d’ampliació de l’Hospital del Vendrell de 13 de juny de 2022”. La nota afegeix: “S’ha constatat la necessitat d’acordar les mesures adequades per promoure l’ampliació de l’hospital com a fórmula per garantir el desenvolupament de l’activitat assistencial al seu territori de referència”.

L’ampliació de l’hospital és una reclamació de fa molts anys de tota la comarca del Baix Penedès. El centre ja va nàixer, el 2005, per sota de les necessitats de la població de llavors. La precarietat s’ha disparat quan els habitants actuals dupliquen amb escreix aquelles xifres. Això, a més, del boom poblacional que es produeix cada estiu.


9.500 metres quadrats d’ampliació

L’ampliació del centre suposarà un increment de 9.500 metres quadrats. El disseny inicial de l’Hospital del Vendrell ja es va fer considerant una futura ampliació. Atès l’increment de població de la zona i la creixent demanda de serveis sanitaris, l'ampliació incidirà en consultes externes; àrea d'hospitalització, hospital de dia, diagnòstic per la imatge i farmàcia; urgències i àrea quirúrgica, i la urbanització exterior.

En xifres, aquesta ampliació suposarà incrementar:

  • 19 despatxos per a consultes externes.
  • 19 boxs per als nivells I, II, III, una consulta de triatges i dues consultes per als triatges de nivell IV i V a urgències.
  • 2 llits per a la unitat de semicrítics, crítics i reanimació postquirúrgica.
  • 4 places per a l’hospital de dia.
  • 2 quiròfans polivalents, 2 quiròfans de CMA, 2 sales d’endoscòpia i 20 boxs de CMA i endoscòpia per al bloc quirúrgic.
  • 40 llits per a hospitalització.
  • 36 llits per a atenció intermèdia en una primera fase.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada