diumenge, 26 de maig del 2024

Comença l’aportació de sorra a les platges de Calafell per a reparar els danys del temporal Nelson



(Font: ajuntament de Calafell)

Hi arribaran 20.000 metres cúbics, provinents del sediment acumulat al port de Coma-Ruga

El ministeri de Transició Ecològica ha començat aquesta setmana el trasllat a les platges de Calafell de 20.000 metres cúbics de sorra acumulada al port de Coma-ruga. És una aportació extraordinària decidida per a reparar els importants danys causats pel temporal Nelson, a finals d’abril. Els treballs es prolongaran algunes setmanes, però abans de Sant Joan han d’estar del tot acabades, perquè comenci amb normalitat la temporada d’estiu.

La sorra acumulada al port de Coma-ruga es distribuirà per tota la costa del Baix Penedès, segons aquesta distribució:

  • 10.000 metres cúbics, al propi municipi del Vendrell.
  • 20.000 metres cúbics, a Calafell.
  • 5.000 metres cúbics, a Cunit.

En el cas de Calafell, aquesta aportació va a punts crítics, especialment afectats per l’erosió marítima o on encara no s’hi han implantat mesures de renaturalització de la platja. És el cas de l’Estany, zona que aquest dijous, 23 de març, han visitat el subdelegat del govern central a Tarragona, Santiago Castellà i el director provincial de Costes, Toni Espanya. acompanyats per l’alcalde, Ramon Ferré, i el regidor d’Ecologia Urbana, Aron Marcos.

Declaració d’emergència

El govern espanyol va aprovar recentment la declaració d’emergència per a portar a terme les obres per a reparar els danys del Nelson. En concret, són tres tipus de destrosses: la pèrdua de sorra, els desperfectes en mobiliari de les i l’aflorament d’antigues estructures de ciment, que estaven soterrades i han aflorat a la superfície.

Segons la resolució del govern, la recuperació natural de la sorra podia trigar massa temps, o no produir-se fins i tot, de manera que les platges deixarien de complir la seva funció de defensa de la costa, d’hàbitat per a flora i fauna, o de lloc d’esbarjo i ús públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada