dijous, 31 d’octubre de 2019

Comencen les obres per fer una rambla a l’actual Passatge Sant Antoni


(Font: ajuntament de Calafell)

El nou vial esdevindrà una nova entrada a la façana marítima des de l’estació del tren de Calafell

Ja han començat les obres de remodelació de l’actual Passatge de Sant Antoni, a la Platja de Calafell, que, amb aquesta actuació, es convertirà en una nova rambla. El  nou vial tindrà quinze metres d’amplada, la meitat de la qual serà de vorera. I en el tram comprés entre l’avinguda Mossèn Jaume Soler i el carrer Vilamar, l’actuació anirà a càrrec dels promotors que faran una promoció immobiliària, d’acord amb el pla general vigent.
La nova rambla està cridada a esdevenir una entrada important a la façana marítima del municipi, ja que enllaçarà l’estació de ferrocarril de Calafell amb el Passeig Marítim. El carrer canviarà properament la seva denominació i passarà a anomenar-se rambla Antoni Artigas, dedicada a l’empresari i promotor turístic que va traspassar fa uns pocs anys. El nou nom del vial va ser aprovat, via una moció, al ple de l’Ajuntament del passat febrer i està fent la seva tramitació administrativa.
El tram entre Vilamar i el Passeig Marítim serà remodelat més endavant per l’Ajuntament. Aquest tram correspon al jardí  i la casa que fa cantonada amb el Passeig. Aquí s’hi farà una plaça i l’habitatge, que està catalogat i ja és de propietat municipal, serà restaurada per donar-li algun ús.
El conjunt de la intervenció té un cost de 535.000 euros. El tram assumit pels promotors costarà uns 300.000 euros. Aquesta actuació ajudarà a rehabilitar el sector est del nucli de la Platja, que presenta un espai públic deteriorat. En els darrers anys s’ha fet una important inversió al Passatge de Sant Antoni, però ha estat centrada en el subsòl, on s’ha construït una nova canalització i bombament d’aigües residuals, que va substituir l’existent fins llavors al carrer Sant Pere.

Cap comentari:

Publica un comentari