dimarts, 8 d’octubre del 2019

Inici imminent de les obres de la vorera nord del Passeig Marítim a Segur de Calafell


(Font: ajuntament de Calafell)

Amb una inversió que se’n va a 1,5 milions d’euros, per resoldre els seus problemes històrics

L’Ajuntament començarà aquest mateix mes d’octubre les obres de reurbanització de la vorera nord, o vorera muntanya, del Passeig Marítim a Segur de Calafell. És una inversió amb un import molt important, que resoldrà definitivament els problemes històrics de conservació, causats pel mal estat de les conduccions soterrànies d’aigua i clavegueram i per l’arbrat.
“És una actuació de voreres molt potent a Segur de Calafell. Després d’invertir, el darrer dany, 1,9 milions d’euros a la zona central del nucli, ara en comencem una altra que se’n va 1,5 milions, a Segur Platja”, diu el tinent d’alcalde de Territori, Miguel Ángel Perín. Afegeix: “Continuem aquesta línia d’acció, que és una de les principals demandes a Segur”.
Els treballs s’han adjudicat a l’empresa Rubatec, per un import de 1.160.138,35 euros (IVA inclòs). L’adjudicatària farà millores, sense càrrec per a l’Ajuntament, per import de 359.866,73 euros. El termini d’execució és de cinc mesos i mig, amb aturades per les festes de Nadal i Setmana Santa. Es preveu que hi treballin dos equips simultanis, en illes de cases contigües. La Diputació de Tarragona hi aporta 193.491,22 euros mitjançant el seu Pla d’Acció Municipal.
El tram que es remodelarà és el comprés entre els carrers Rin i Antonio Almanzor, d’una longitud d’un quilòmetre. S’enderrocarà la vorera actual i totes les conduccions subterrànies. El projecte preveu renovar-les, perquè les actuals tenen moltes pèrdues que provoquen l’enfosament de la vorera. A més, les noves canonades tindran un recobriment especial anticorrosiu, ja que la zona té una alta salinitat per la seva proximitat al mar. A més, es connectaran les conduccions del Passeig Marítim amb les dels carrers transversals perquè l’aigua circuli i no s’entolli en els trams terminals.
Pel que fa a l’arbrat, s’aplicarà la solució d’escocells més grans, ja que els actuals, molt petits per al tipus d’arbres plantats, fan que les arrels siguin molt superficials i aixequin la vorera.
A més, es renovarà l’enllumenat i s’aprofitarà l’obra per posar al dia els elements d’accessibilitat (guals de vehicles, passos de vianants amb la vorera adaptada), ja que els actuals han quedat desfasats d’acord amb les normatives actualment vigents. A més, es millorarà la seguretat als passos de vianants, amb cantonades circulars que donaran més visibilitat tant a persones com a vehicles.
L’any 2011 ja es va arranjar el tram de vorera nord del Passeig que va del carrer Rin al carrer Antonio Almanzor. Ara, es completarà la resta. L’Ajuntament ha anat fent actuacions puntuals i, en alguns sectors, no hi ha enrajolat, sinó una base de ciment posada provisionalment en els punts en més mal estat, per evitar les freqüents ensopegades i caigudes dels vianants, en espera de l’obra definitiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada