dijous, 16 de març del 2017

Ramon Ferré, nou Primer Secretari de l'agrupació de Calafell


Aquesta nit, l'agrupació local del PSC de Calafell ha escollit com a nou Primer Secretari el company Ramon Ferré i Solé, alcalde del municipi. Després de recollir més dels avals necessaris per a la seva candidatura, Ramon Ferré ha explicat els motius de la seva presentació. També ha detallat la composició de la nova Executiva de l'agrupació i els dos nous representants en el Consell de Federació. En votació secreta, amb trenta vots a favor, dues abstencions i dos vots en blanc, el candidat ha estat escollit nou Primer Secretari de l'agrupació del PSC de Calafell.

Ramon Ferré ha declarat que "És un pas que no volia fer, però que haig de fer. És un pas per a mantenir la cohesió interna i per a prevenir problemes futurs que hi puguin haver. L’objectiu, doncs, és clar: seguir treballant amb tranquil·litat i garantint l’estabilitat necessària per a governar des de l’ajuntament".


El candidat ha començat el seu discurs agraïnt la tasca de la Junta Gestora. "Portem, gairebé, dos anys amb una Junta Gestora al capdavant de la nostra agrupació i toca canviar aquest escenari. Malgrat les dificultats, han dut el PSC de Calafell a l’alcaldia, després de les passades eleccions municipals, aconseguint el màxim objectiu que pot proposar-se una agrupació. Però, també, han dut l’agrupació a la pau institucional i a la tranquil·litat necessària per a poder treballar en les millors condicions, mantenint-nos com una agrupació de referència dins la nostra Federació. Felicitats, a tots ells! Vull agrair la feina feta per tots els membres de la Gestora, especialment al seu President, el Lucio Moreno".

És per a això, que ha proposat "en la propera assemblea, (...) nomenar al Lucio Moreno com a President d’Honor de la nostra agrupació local". El nou Primer Secretari també ha proposat la creació d'una comissió de llistes per a elaborar la propera candidatura a les eleccions municipals, recordant que "l’anterior executiva es va fracturar en el moment en què s’havien de confeccionar les llistes electorals. Per això, cal deixar les coses ben clares i les regles de joc per a que no torni a succeir".


El nou Primer Secretari ha dit que "No estic a favor de l’acumulació de càrrecs. I, de ben segur, el càrrec d’alcalde traurà temps al de Primer Secretari i, a l’inrevés. Però, forma part del compromís que vaig assumir en el seu moment, de màxima dedicació al partit i a l’ajuntament de Calafell", recordant que altres companys ocupen càrrecs orgànics dins el Partit i en altres institucions.

La nova Executiva està formada pel Secretari d’Organització: Dídac Lorite; el Secretari de Finances: Javier Estepa; la Secretària d’activitats: Noemí Espigares; els vocals: Neus Arans (Consellera Nacional), Rafael López (com a Conseller de Federació), Mª Ángeles Fernández (com a Consellera de Federació), Miguel Ángel Perín (Portaveu del Grup Municipal) i Emma Gallardo (Primera Secretaria de les JSC de Calafell).

El nou Primer Secretari ha explicat que "cal donar pas a nous companys/es que volen assumir aquestes responsabilitats i facilitar els relleus necessaris per a mantenir el partit viu i el projecte socialista evolucionant. Per aquest motiu, he pensat que calia fer una executiva forta i compacta. Amb cares noves que assumeixin protagonisme i aprenguin el funcionament intern d’una agrupació, aportant il·lusió i entusiasme. Però, també, amb persones que ja porten temps en la nostra agrupació i saben com funciona tot, aportant experiència".


El projecte polític d'aquesta nova Executiva es basarà en "mantenir la pluralitat d’opinions i fomentar el debat dins l’agrupació, especialment a l’assemblea; fer un calendari anual d’activitats per a dinamitzar l’agrupació, fent que s’apropin col·lectius o persones properes al PSC; mantenir l’agrupació de Calafell com un referent dins la Federació del PSC del Camp de Tarragona i vetllar pel compliment del Projecte “Calafell 25x25” per part del grup municipal, actualitzant la proposta abans de les properes eleccions i actualitzant el programa electoral per a les properes eleccions municipals".

El nou Primer Secretari s'ha mostrat convençut de "que l’escenari polític canviarà en els propers mesos i hem d’estar preparats pels nous reptes que ens proposi el futur immediat" i de que "el PSC augmentarà el seu pes polític actual i que el PSOE sortirà enfortit d’aquesta crisi interna que ha patit en els darrers temps". Ramon Ferré ha conclòs el seu discurs dient que "els nous lideratges i la valentia del projecte tornarà a fer del socialisme un referent nacional per a millorar la qualitat de vida de les persones. El projecte socialista és l’únic projecte que pot convertir allò que ara sembla utòpic en una realitat, tocant de peus a terra".


El Diputat al Parlament, Carles Castillo, ha tancat l'assemblea felicitant a la nova Executiva i al nou Primer Secretari, recordant que "Catalunya no pot desconnectar d'Espanya, com aquell que desconnecta una mànega de l'aixeta" i que "cal pensar en ajudar a crear llocs de treball de qualitat a les empreses, ja que molts treballadors cobren sous molt baixos i no poden viure en condicions".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada