dilluns, 4 de juliol del 2016

Resum de la sessió plenària d'avui

Minut de silenci pels atemptats a Bangladesh i Bagdad

Aquesta tarda-nit s'ha celebrat el ple ordinari del mes de juliol. Abans de començar, s'ha fet un minut de silenci en memòria dels 163 morts en els atemptats de Bangladesh i Bagdad, condemnant els atacs terroristes i manifestant el condol del Consistori a les víctimes i familiars afectats.

En el ple d'avui s'han aprovat assumptes de tràmit, a nivell econòmic, com el reconeixement extrajudicial de crèdit per import de 120.000 euros i algunes modificacions pressupostàries de contingut divers. També s'ha regularitzat una subvenció concedida a un establiment ubicat dins l'àmbit del Pla de Barris, dins la línia d'ajuts a negocis que hi ha en aquest entorn.

S'han aprovat els convenis de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l'ajuntament de Calafell per a l'aplicació de mesures alternatives a persones menors d'edat denunciades per consum o tinença de drogues i de col·laboració entre l'Institut d'Estudis Penedesencs i l'ajuntament per atorgar una subvenció de 1.500 euros per l'any 2016.

També s'ha aprovat la modificació del contracte de l'enllumenat públic per a acabar de tancar el conflicte laboral amb els treballadors de l'anterior empresa que feia el manteniment.

Finalment, s'ha aprovat el document de mesures d'estalvi i eficiència energètica que presenta els objectius de l'ajuntament pels propers quatre anys pel compliment del pacte d'alcaldes/esses per a aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de CO2. Aquest document va ser sotmès a un procés de participació ciutadana, on els calafellencs i calafellenques van poder opinar sobre com complir els objectius marcats i quines propostes s'havien de prioritzar al respecte.

Pel què fa a les mocions, només s'han aprovat dues de les cinc que s'havien presentat. La moció sobre les titulacions, presentada inicialment pel PSC, s'ha fet conjunta i s'ha aprovat per unanimitat. La moció de CiU sobre sotmetre a participació ciutadana els canvis de dependències municipals també s'ha aprovat, tot i que, en el debat, els diferents grups han demanat que hi hagués primer un pacte polític previ.

Acabades les mocions, s'ha passat al torn de Precs i Preguntes dels regidors i del Públic. El Francisco ha demanat les obres de millora del carrer Estats Units. El Manel ha demanat que s'apliquin mesures d'aprofitament d'energies alternatives per a la generació d'electricitat i pel consum municipal, ha demanat un compromís ferm amb els afectats per les hipoteques i també ha opinat favorablement sobre la unió de les festes majors, intentant evitar que es faci tot per duplicat o triplicat. La Nieves i el José Luís han donat les gràcies als grups polítics per haver aprovat la moció sobre les titulacions i el Jordi ha demanat explicacions sobre la moció que va proposar als diversos grups sobre mobilitat territorial i ha demanat que en els jutjats hi hagi, també, un servei d'arquitectes i tècnics d'ofici.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada