divendres, 13 de maig del 2016

El PSC ha complert l'acord d'investidura i governabilitat amb Ciutadans a Calafell


El PSC ha explicat avui que ha complert al peu de la lletra l’acord d’investidura i governabilitat a l’Ajuntament de Calafell que va signar amb Ciutadans, després de les eleccions municipals. Davant les seves demandes de la darrera setmana, els socialistes també han manifestat que a hores d’ara no se’n pot garantir la viabilitat aritmètica en una votació, tot just per la ruptura del grup municipal del partit taronja.

Segons ha explicat Ramon Ferré, alcalde de Calafell d’acord amb els pactes assolits, “per nosaltres no serà, però fins i tot si els altres partits que formen el govern signen també les demandes de Ciutadans, no hi ha majoria al ple municipal si el regidor que va ser seu i actualment  és no adscrit hi vota en contra”. I que avui hi hagi un regidor no adscrit “és responsabilitat exclusiva de Ciutadans”, ha subratllat.

Ferré ha afegit que “si s’han perdut votacions que Ciutadans considerava claus és per la divisió del seu grup municipal. Nosaltres hem complert la nostra part dels pactes, però no podem fer-hi res si ells només poden aportar un dels dos vots que s’havien compromès a aportar”.

Ramon Ferré: "Si les seves demandes són inviables artimèticament és tot just per la ruptura del seu grup municipal" 



Els socialistes calafellencs recorden que les demandes de Ciutadans van arribar després que prosperés en el ple municipal una moció de la CUP de suport als ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional i al dret a decidir. El PSC s'hi va absteenir, en coherència amb altres posicionaments que hem fet anteriorment en mocions relacionades a altres investigacions i procediments judicials. L'abstenció no significa recolzar el dret a decidir i donar suport als ajuntaments que s'hi han posicionat, sinó respecte a un procediment judicial obert i que l'Audiència Nacional ha de resoldre d'acord amb llei.

El PSC ha aprofitat per lamentar la posició de “o tot o res” de Ciutadans, perquè en els mesos que portem de mandat hi ha hagut lleialtat mútua, fins i tot quan Ciutadans va deixar de poder garantir l’estabilitat. “Parlem des de la tranquil·litat de qui ha complert i posat tot de la seva part”, ha dit Ferré.

Els socialistes conviden Ciutadans a reflexionar i replantejar la seva actitud, en ares de la governabilitat del municipi i els resultats assolits a data d’avui, sense tancar les portes a explorar qualsevol altra via d’assegurar l’estabilitat a l’Ajuntament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada