divendres, 19 de desembre del 2014

Resum de la sessió plenària d'avui


Aquest matí s'ha celebrat una nova sessió plenària ordinària a l'ajuntament de Calafell. La sessió s'ha interromput en algunes ocasions, donat que el subinspector de la Policia Municipal, Jordi Montón, havia mort de manera tràgica i els regidors han estat força afectats per la notícia. Des d'aquí, el nostre condol a la família, companys i amics.

Entre els punts de l'ordre del dia, destacava l'aprovació del definitiva del pressupost 2015, desestimant totes les al·legacions que ha presentat el PSC de Calafell. D'aquesta manera, l'equip de govern manté l'augment de l'IBI del 2012 dut a terme pel Govern Central i que CiU i PP podien haver compensat, des de fa dos anys, per a que els calafellencs no tinguin tanta pressió fiscal. També s'han debatut les esmenes d'ocupació, ensenyament i benestar social que el PSC havia presentat. Cap d'elles ha estat tinguda en compte per l'equip de govern, demostrant el seu tarannà gens dialogant i aplicant, un cop més, la política de rodet a la que ens tenen acostumats.

A nivell econòmic, també s'han aprovat unes línies d'ajuts per a persones amb necessitats, el padró municipal d'habitants (24.333 persones, a 1 de gener de 2014) i el compte general de l'exercici 2013, amb alguns mesos de retard. S'ha aprovat una subvenció nominativa a la Fundació Santa Teresa del Vendrell de 150.000 euros per a fer la tercera edició del projecte Calafell Crea i un deute de 123.000 euros a la mateixa fundació per treballs executats que no s'havien pagat anteriorment.

En matèria social, s'han aprovat els nous estatuts del Consorci Universitari del Baix Penedès i s'ha cedit una part de la Masia de la Sínia a la Fundació Santa Teresa del Vendrell per a la construcció i explotació d'un centre de dia i un centre ocupacional. També s'ha prorrogat el contracte amb HIFE, S.A. per cinc anys més, en matèria de transport urbà.

D'acord amb les constants peticions de l'oposició, s'ha demanat la reversió automàtica de la façana marítima que s'havia cedit al Ministeri de Foment per a l'execució del Passeig Marítim, ja que l'està executant el propi ajuntament i no el Ministeri, com estava previst. També s'ha aprovat la normativa que ha de regir l'ocupació de les terrasses del Passeig i la via pública, després d'admetre algunes de les al·legacions presentades pels comerciants.

Finalment, s'ha debatut i transaccionat una moció presentada pel PSC en defensa i suport als clubs esportius de base. En els acords, es demanava que el Govern Central aturés i revisés les inspeccions massives a l'esport de base, proposant les alternatives necessàries per regular les activitats remunerades que es realitzen dins d'aquest àmbit. La pressió que està sotmetent el Govern Central a les entitats i clubs esportius pot portar a la desaparició de molts d'ells. La moció s'ha aprovat, amb el vot contrari del PP.

Acabats els punts de l'ordre del dia, s'ha iniciat el torn de Precs i Preguntes dels Regidors. En José Bonilla ha demanat que es tapin els clots de l'avinguda Argentina de Segur, ja que amb les pluges s'havien aixecat trams d'asfalt. També ha demanat que s'arreglin les plaques del fals sostre que hi ha a la sala de plens i que s'acabi de traslladar la placa de manera definitiva del teatre Joan Colet.

La Yolanda ha demanat a la regidora Olga Elvira que no s'excusi en les decisions del govern municipal per la seva manca de gestió a nivell polític. Ha remarcat que no fa declaracions en els plens, que no dóna dades de com ha anat la temporada a nivell turístic, que no es reuneix amb els diversos sectors, que encara no ha donat l'estudi fet pel senyor Fontecha a l'oposició,... en definitiva, que no fa la seva feina.

La Tere ha demanat a l'equip de govern com pensa compensar que la Generalitat no destini ni un sol euro en el pressupost del 2015 a les llars d'infants. També ha demanat per què no es reuneix més la comissió social, formada per diverses entitats i col·lectius, que parlava dels nens amb problemes de malnutrició i el menjador social. El Toni ha demanat que hi hagués un arranjament provisional de l'aparcament de l'esplanada davant el pavelló Joan Ortoll, fins que no es faci la pavimentació prevista.

El Ramon, per últim, ha demanat que s'ajudi a les entitats culturals del municipi a complir amb la llei que els obliga a publicar els seus comptes en la web i a fer-los seguint el pla general comptable. Això suposa grans esforços per a persones que fan activitats d'una manera voluntària i completament altruista, posant dificultats al desenvolupament de la seva tasca a nivell cultural i social. També ha demanat a l'alcalde que no culpi, en les xarxes socials, al President i el Patró Major, ni a la tripulació, per tenir el Bot Salvavides a la sorra durant els darrers temporals i aguats que ha sofert el municipi. L'ajuntament és qui n'és el propietari i qui té els mitjans per a retirar el Bot Salvavides.

En els Precs i Preguntes del Públic, només ha intervingut el Manel, donada l'hora a la que s'havia allargat el ple. El Manel ha demanat una treva per Nadal entre oposició i govern, dient que "si tots pensem igual, el següent pas és no pensar res". També ha preguntat si l'IBI pujarà, o no, el 2015. I, finalment, si l'equip de govern estirarà més o menys els ajuts socials a les persones necessitades durant el 2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada