dimecres, 26 de febrer del 2014

El procés de participació "Calafell 25x25" aborda com l'esport pot millorar el municipi: motor econòmic i factor de cohesió social


El procés de participació “Calafell 25x25”, que impulsa el PSC per dibuixar un full de ruta local, ha arribat aquest 25 de febrer al món de l’esport i a les qüestions que té pendents, en matèria de model i d’equipaments, al municipi. L’acte central d’aquesta tercera jornada de participació, celebrada   com les anteriors els  dies 25 del mes, ha estat una trobada amb els clubs esportius, a la qual hi   han assistit la totalitat dels de Calafell que participen en competició federada. Més endavant hi haurà una segona trobada amb les entitats esportives, que no participen en competicions regulars.

El portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament, Ramon Ferré, ha recordat que “a Calafell hi ha molts fronts oberts en els equipaments esportius: són insuficients i alguns del tot obsolets; tenim compromisos amb els Jocs Mediterranis de Tarragona 2017 que hem d’atendre; i hem de buscar noves ubicacions per a alguns altres”. Segons Ferré, “com que  no tot es podrà fer al mateix temps, sinó al llarg d’una dècada, hem d’anar de la mà dels esportistes i les entitats per decidir prioritats”.

La intenció del PSC calafellenc és que l’esport esdevingui una font d'activitat econòmica, avui molt desaprofitada tot i el seu potencial, i que també tingui un paper com a factor de cohesió social i local. Per això, la trobada amb els clubs ha comptat amb una ponència sobre models esportius a càrrec d’Antonio Morales, exdirector esportiu del Reial Club Deportiu Espanyol i una persona de referència en el món del futbol, molt vinculada a Calafell; i una altra de German Rosales, metge especialista en medicina esportiva de reconegut prestigi. Sobre la taula s’ha posat l’exemple de la Fundació Grama, de Santa Coloma de Gramenet, que va començar a funcionar fa sis mesos i és un exemple d’integració i de formació per als joves.


La primera jornada de participació dedicada a l’esport s’ha completat amb la instal·lació d’una carpa informativa entre el pavelló poliesportiu “Joan Ortoll” i les piscines municipals Vilarenc Aqua, que ha atés els usuaris que s’hi han volgut acostar. En la línia del procés “Calafell 25x25”, el PSC ha recollit idees i suggeriments sobre emplaçaments i prioritats dels futurs equipaments esportius, que acabarà incorporant al seu programa electoral per als comicis municipals del 2015.

Fins a final d’any, el PSC de Calafell organitzarà jornades de participació semblants, sempre el dia 25 de cada mes o els dies immediatament anteriors o posteriors. Amb la informació recollida, i el debat de totes les parts implicades, s’elaborarà un document final que traçarà les inversions a realitzar a Calafell entre 2015 i 2025, amb un calendari de prioritats que, si el PSC rep la confiança de la ciutadania per governar, desenvoluparà al llarg de dues legislatures i mitja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada