dijous, 10 d’octubre del 2013

BALANÇ DOS ANYS DE GOVERN CIU-PP


Ja han passat dos anys del govern que havia de canviar la manera de fer política a Calafell. CiU i PP s’omplien la boca dient que “una altra manera de fer política” era possible. Tenien tota la raó! Els fets ho demostren...

Des de que Olivella és alcalde, la regidoria de comunicació és la que ha tingut més feina de totes. Un fotògraf jubilat, que cobra mil euros al mes, li ha fet un promig de 22 fotos diàries a l’alcalde Olivella. Han manipulat les webs municipals i de la ràdio fins deixar-les fora de servei en diverses ocasions, baixant-ne la qualitat de forma important. Han contractat l’empresa que va crear un perfil irreal a l’alcalde per a guanyar les eleccions. Ara porta el manteniment de les seves xarxes socials, webs i blocs. Però, no contents amb això, han aplicat la censura de forma indiscriminada, reduint l’espai dels portaveus a la ràdio, reduint l’espai dels grups municipals al butlletí municipal i bloquejant l’accés al bloc de Segur i al bloc dels socialistes de Calafell pel personal de l’ajuntament.

Olivella ha contractat una gerent de Salou per a pagar un favor polític al partit. El marit de la noia va ser el trànsfuga que va impedir que CiU i PSC es repartissin l’alcaldia de Salou, fa quatre anys, en favor d’uns independents amb qui CiU es fusionaria dos anys després. Una maniobra perversa de Quim Nin i Felip Puig per a aconseguir l’alcaldia de Salou a qualsevol preu. Calafell ha pagat el favor fet a CiU. Però, a més, han agafat un Conseller Nacional de Convergència Democràtica per a portar el Pla de Barris del Nucli Antic del Poble, un nou compromís polític que paguem entre tots! El poc interès i la nul·la empenta han portat el Pla de Barris del Poble al ralentí.

Olivella ha pagat un preu molt alt per a ser alcalde, pactant amb el PP. No ha fet cas de les directrius de partit, ni de la ideologia independentista del seu president, Artur Mas. Olivella ha manifestat “sentir-se molt còmode i molt a gust” amb el seu soci de govern. Tant és així que no va prendre mesures quan es va saber que els seus socis de govern havien profanat l’ermita, fumant pipa en el seu interior. Tampoc va actuar quan el regidor d’esports va dir que “desnudaría a la oposición, uno por uno” en unes gravacions. Es va quedar impassible quan aquest regidor manifestava el seu descontent amb CiU. Tampoc va reaccionar quan l’oposició en ple li va demanar la dimissió del regidor d’esports. Fins que, al final, l’han hagut d’enviar a Viella a “ballar amb els llops”. Sense cap dubte, el duet Olivella-Elvira ens ha recordat molts cops a Thelma i Louise.

Es van gastar 40.000 euros en una auditoria per a demostrar que els socialistes havien “deixat l’ajuntament escurat” i, al final, no va ser veritat. Sense justificació i sense arguments, van mirar enrere i van criticar algunes actuacions de l’anterior govern, però sense dades econòmiques que ratifiquessin el seu discurs de que “no hi ha diners”. Tant va ser així que, en els primers mesos de mandat, li van caure del cel 1’5 milions d’euros que es van ingressar de més per l’IBI. Això els va permetre tapar forats i tenir una situació econòmica envejable per a molts dels municipis de la província. Van tancar l’any 2011 amb 3’25 milions de sobrant i el 2012 amb 5’7 milions. Tot i això, van augmentar la pressió fiscal, apujant els impostos (l’IBI un 10%, la brossa un 14%, l’aigua el 7’63%, el clavegueram el un 21%). Uns mesos més tard, aprovaven el pressupost amb un 4% més de diners, però reduint les partides d’ajuts a les persones més necessitades i les de promoció econòmica i turística. Minvant la sensibilitat pels desnonats, pels aturats, pels que necessiten de més ajuts socials, augmenten les partides de promoció de l’alcalde! Lluny de no haver diners, es paga una indemnització d’1’5 milions d’euros a l’empresa Autocars Plana per una adjudicació mal feta del transport urbà i es deixa perdre una subvenció de 760.000 euros de l’Agència Catalana de l’Aigua per a les obres de l’estació de bombeig del Passatge Sant Antoni. L’obra ha continuat amb diners municipals!

Tot i que, segons ells, “no hi havia diners”, el primer que van fer és treure el carril bici que s’havia pintat tres mesos abans, al Passeig Marítim. Un any més tard, després d’un tendenciós i condicionat procés de participació ciutadana, es presentava la solució màgica: “El carril de Convivència”. Es tractava de fer que tot el Passeig Marítim fos un carril bici on vianants i ciclistes convivien en harmonia... però tot va ser una il·lusió! Després d’unes quantes patacades i uns quants accidents amb denúncia, van prohibir circular en bicicleta pel passeig, culpant les associacions de veïns de la decisió. No obstant, com que no tenen els senyals en castellà, no poden multar els infractors. Tot i així, cada matí, dos policies vestits de ciclistes es passegen amunt i avall, pel Passeig Marítim.

A pocs mesos d’entrar, la Policia Local va multar més de dos cents vehicles, en una sola nit, aparcats damunt la vorera. Sense cap mena d’avís, el regidor de seguretat ciutadana va dir que es tractava d’una “campanya de sensibilització”. En canvi, han aparegut nombrosos vehicles de regidors mal aparcats en les xarxes socials de Calafell i no han estat multats, ni tant sols. Un any més tard, han implantat part del Pla de Mobilitat a Segur que canvia la direcció de més de 25 carrers, provocant haver de fer autèntiques excursions al veïnat, deixant sense poder sortir del seu garatge a nombrosos veïns amb gual, fent passar els autocars per carrers molt estrets i perillosos, sense participació ciutadana i sense un cap visible polític que fos responsable d’aquest desgavell. Això va provocar que 437 veïns emprenyats, de Segur, signessin per a la rectificació d’aquest pla. No van fer ni cas!

Segur es va haver de mobilitzar per a que no retiressin el cos de guàrdia que hi havia a les Dependències Municipals, recollint centenars de signatures. La nova caserna no servia per a millorar la imatge de la Policia Local, caient en picat amb les baralles televisades contra els manters. La negativa de fer el Consell de Seguretat Ciutadana, amb la participació de la població, la reducció del nombre d’agents interins al carrer, la manifestació policial el dia de Carnaval per a reclamar els seus drets i les proves manipulades per a escollir un nou cap de policia i altres agents han estat episodis negres dels dos anys de govern d’Olivella. Però no s’acaba tot aquí, a l’actual plantilla tenim dos caps de Policia amb un sou de més de 70.000 euros cadascun i un sergent que fa de guardaespatlles personal de l’alcalde. Tot plegat, lamentable!

L’activitat urbanística ha brillat per la seva absència i escassetat. En dos anys, només s’ha rectificat un error material del POUM. Però, això sí, s’ha donat via lliure, novament, a l’especulació i densificació urbanística de Segur Platja. També s’ha accelerat el procés per a legalitzar una gossera il·legal del pare de la regidora de cultura, tot i les molèsties que ocasiona els veïns del poble per la nit amb els gossos bordant.

En canvi, els equipaments estan tots encallats. Només va endavant el projecte del mercat perquè hi ha Mercadona al darrera. El cinema Iris ha trigat dos anys en acabar-se. Ni el CAP de Segur, ni l’Institut de Segur, tot i les 424 signatures presentades al Ple, han pogut tirar endavant. Per sort, vam ser a temps d’aturar l’enderroc de l’edifici de l’actual mercat i mantenir l’espai per a un futur equipament. En els locals del Port de Segur tampoc s’hi ha fet res, només criticar-ne l’adquisició. Ni Centre Esportiu, ni nova Confraria de Pescadors, res de res al Port. Tampoc s’ha fet res al mercat de Segur!

Això sí, després que alguns veïns manifestessin les seves queixes per la inseguretat que tenen quan visiten el cementiri, l’alcalde Olivella ha posat damunt la taula la construcció d’un nou Tanatori. L’equipament donaria servei a un municipi que només té uns setanta morts l’any, un o dos morts a la setmana de mitjana. És a dir, un equipament que estaria tancat més de 300 dies l’any!

Els veïns de Segur es manifesten durant molts dissabtes per a reivindicar la construcció d’un pas soterrat a la via del tren. Olivella els ha tancat la via per a impedir més morts, però va ser incapaç de fer un sol minut de silenci per la darrera víctima. Enganyat per ADIF i enganyant els veïns, hem estat tots esperant la construcció del pas soterrat durant més d’un any! Ara, quan els comerços han notat les pèrdues econòmiques que els ha suposat el tancament de la via i quan han deixat tallat pel mig el nucli de Segur, volen evitar les mobilitzacions veïnals i guanyar temps. En canvi, quan tenen l’ocasió per a posar els diners en el pressupost municipal, no ho fan. Això si, per a ells, la construcció del pas soterrat “és prioritària i urgent”. Ja es veu!

I, per acabar, una imatge de com governa Olivella: l’enderroc del mirador de Segur, una icona del nucli que tothom s’estimava i que ja no hi és! Sense cap reivindicació veïnal, sense participació ciutadana, amb nocturnitat i traïdoria, Olivella va enderrocar un símbol de Segur. La justificació va ser l’eliminació d’un focus de delinqüència que allí s’amagava. D’això se’n diu “matar moscas a cañonazos”!

1 comentari:

  1. Para los que poco esperábamos de los convergentes, también ha supuesto una sorpresa la nula iniciativa de éste gobierno municipal y la ineptitud general de sus miembros.
    Lo del PP merece mención aparte, han sido y siguen siendo los bufones de la corte, en conjunto e individualmente, no hay por donde cogerlos, sino es para correrlos a gorrazos por impresentables.
    Repito, no tenía esperanza que hicieran nada bueno, ni siquiera aceptable para paliar el mal que hacen sus colegas desde el gobierno autonómico o central. Pero aquí se han lucido por hacer de la mentira y la inoperancia un espectáculo, un bodevil llevado por escenarios de ermitas, plenos y pregones, interpretado por estos genios de la comedia, a veces trágica, que dicen representan al pueblo. Tremendo.

    Un saludo

    ResponElimina