dijous, 29 de novembre del 2012

Resum de la sessió plenària d'avui


Aquest matí s'ha celebrat una nova sessió plenària a l'Ajuntament de Calafell. El ple ha començat amb la lectura per part dels regidors de tots els grups del manifest del 25 de novembre, dia internacional per l'eliminació de la violència de gènere. No obstant, el protagonisme se l'han endut les al·legacions que el Grup Municipal del PSC i l'Associació de Veïns Sant Miquel havien fet a la modificació pressupostària que ha aprovat l'equip de govern, desestimant-les. També en el ple s'han aprovat una modificació pressupostària per ajustar els números a final de l'exercici i uns reconeixements de deute per pagar factures endarrerides.

La modificació que ha rebut al·legacions veïnals i polítiques era fruit de l'increment en la recaptació de l'IBI per aquest any, 1'2 milions d'euros aproximadament, que l'equip de govern destinava, de forma majoritària, a actuacions en la via pública, el cinema Iris i la productivitat dels treballadors de l'Ajuntament. La proposta de veïns i del PSC era destinar bona part d'aquests diners a la construcció del pas soterrat al carrer Pisuerga, de Segur, degut a que les negociacions entre ADIF i Ajuntament no estan fructificant. El mateix alcalde havia enviat als veïns una carta indicant que la construcció del pas era "prioritària i urgent", però no s'ha tingut en compte a l'hora de posar-hi diners i prioritzar-la dins de les actuacions a fer. Les al·legacions s'han desestimat per l'equip de govern dient que no eren de caràcter tècnic. El portaveu del PSC ha defensat que una part dels 1'2 milions d'euros es podia haver posat per fer el pas, la resta es podria repartir entre les prioritats que té el govern, com la paga de productivitat dels treballadors o altres. També ha recordat que, si s'hagués acabat el projecte que l'anterior govern va deixar encarregat, ja sabríem quan costa fer el pas soterrat que reivindica tothom. Aquí podeu veure qui hauria de construir aquest pas.

La polèmica ha continuat en el punt d'aprovació, com a errada material, de la modificació del pla econòmic financer del Pla de Barris del Nucli Antic de Calafell. L'empresa PortaCabot, a qui se li havia encarregat aquest treball, ha fet un informe on s'han detectat fins a 14 errades. Resulta que l'empresa no havia tingut en compte les certificacions aprovades per l'Ajuntament i la Generalitat del projecte i que ja s'havien pagat per part de la pròpia administració. Aquest error, ha estat qualificat pel regidor José Bonilla com a "horror material", ja que ha quedat palesa la incompetència de l'empresa en aquesta mena de treballs que ja havíem anunciat fa temps, aquí i a aquí.


Un altre dels punts ha estat l'aprovació de la creació d'una associació de voluntaris de protecció civil a Calafell. Aquesta associació serà l'encarregada de protegir els ciutadans de Calafell davant de catàstrofes de qualsevol tipus, siguin humanes o naturals, però també en actes que organitzi el propi Ajuntament o hi col·labori.

També s'ha aprovat la regulació de preus del contracte de recollida d'escombraries, el reglament de funcionament del Mercat Medieval, el Reglament regulador dels mercats no sedentaris del municipi i la pròrroga del contracte de cessió de part de l'arxiu municipal a l'arxiu comarcal del Baix Penedès.

En acabar el ple, s'ha iniciat el torn de Precs i Preguntes dels regidors. En José Bonilla ha preguntat per la utilitat de l'antena de més de vint metres d'alçada que s'ha ubicat en el dipòsit de Les Brises. També ha demanat explicacions per la desaparició de les portes d'accés al parc que es va inaugurar fa un any a la urbanització Valldemar i per l'arranjament que s'està fent al camí que uneix Montmar i Calafell Parc.

La Tere Cumplido ha fet un prec per tal que no es contractin cursets amb persones implicades en l'afer dels regidors del PP, on van realitzar un curs de psicologia transpersonal dins l'ermita de Segur. La persona que impartia aquell curs, segons sembla, estava previst que fes una xerrada en una llar d'avis del municipi i, finalment, s'ha anul·lat. Però, no obstant, la xerrada havia estat anunciada a les notícies de Calafell Ràdio. La regidora ha demanat que no es barregin coses personals i amistats d'aquesta mena amb la política municipal. També ha denunciat que una nena petita del municipi hagi d'agafar dos autobusos per anar a l'escola perquè no es pot pagar el transport escolar. Aquest cas és especialment greu, ja que un dia es va passar de parada i la nena no sabia com tornar enrere per anar a l'escola. Finalment, ha demanat explicacions del perquè en el Consell Escolar no es van dir amb rotunditat que es construiria l'Institut de Segur d'una vegada per totes.

En Joan Carles ha preguntat pel camí que s'ha obert a la "pedrera del Pansa", on s'han deixat els pins i les herbes apilades a la cuneta del mateix, amb l'imminent risc d'incendi que això suposa. en Massimiliano ha demanat explicacions per les plaques de numeració que s'han col·locat en les façanes dels edificis del Passeig Marítim Sant Joan de Déu, algunes d'elles carregant-se peces de marbre.

En Ramon Ferré ha demanat sensibilitat a l'equip de govern per tal de fer possible que l'única llicència de taxi adaptat al municipi pugui complir amb els requeriments que es demanen des de l'Ajuntament i se li concedeixi un ajut per tal de fer les adaptacions oportunes en el vehicle i poder donar aquest servei tant necessari per aquest col·lectiu de mobilitat reduïda.

Acabat el torn, s'ha aixecat el ple i s'ha donat peu als Precs i preguntes del públic assistent a la sala de plens de l'Ajuntament. En José Luís ha demanat la col·locació de contenidors de recollida selectiva en un dels carrers de Segur. En Rufino ha emfatitzat els problemes que es deriven de la ubicació del mercat no sedentari de Segur pels veïns de la zona, demanant un pla de seguretat i un plà d'assistència sanitària, en cas de necessitar de la presència de bombers o ambulàncies a la zona. També ha demanat el trasllat del mercat a una zona urbana, però no habitada, del mercadal setmanal.

En Manel ha preguntat a l'alcalde Olivella per què s'havia fet un tracte de favor a una persona en la seva visita al municipi en plena campanya electoral, arranjant l'aparcament del Pavelló Jaume Vilamajó, quan aquesta persona hauria d'estar, segons ell, declarada persona non grata en aquest municipi, per haver propulsat un boicot als productes catalans com el vi i el cava, en una terra del seu mateix àmbit estatal.

En David ha demanat al regidor del PP, Juanjo Garcia, que tingués més respecte per les persones del col·lectiu de mobilitat reduïda i pel tema de la llicència de taxi adaptat que es pretén posar al municipi. L'Andreu ha agraït el to irònic i satíric que utilitza el senyor Parera en els plens, però s'ha queixat, novament, de les nul·les gestions del regidor Paco Clavero per tal de retirar una multa mal posada.

Així mateix, en Luís ha incidit en les pèrdues als comerços que ocasiona el tancament de la via del ferrocarril que ha fet l'equip de govern, sense fer els passos soterrats oportuns, imposant una barrera física important que impedeix els curts desplaçaments dels veïns als establiments més propers de la zona. També ha preguntat com és que l'Ajuntament és incapaç d'invertir en una necessitat com són els passos soterrats i fer-ho en un edifici que no és de propietat municipal, com el Cinema Iris.

La Magdalena ha demanat saber quin percentatge de l'IBI es recaptava a Segur i a on van aquests diners. I ha fet una reflexió en veu alta a l'equip de govern sobre la distància i la barrera que suposa el ferrocarril, comparant dues rutes teòriques a Calafell Platja i a Segur per anar a la biblioteca o al metge. En Jose María s'ha mostrat indignat sobre l'engany de l'alcalde amb el tema dels passos soterrats i ha manifestat que, si la prioritat de fer el pas fos al nucli de la Platja de Calafell, ja s'hauria posat els diners per a fer-lo. Així mateix ha recordat a l'alcalde que la Riera de la Casa Vella està plena de canyes, novament, i corre el risc de noves pluges i provocar destrosses com va passar l'últim cop que va ploure fort.

Finalment, en Pedro ha demanat que es resolgui la brutícia en els mercadals, que es posi remei en la insonorització d'un establiment que provoca molèsties als veïns que viuen a sobre i que es contractin persones i empreses del municipi en les obres que realitza l'Ajuntament arreu.

6 comentaris:

  1. Com ja he publicat en un altre blog, m'agradaria saber si presentareu al.legacions per pisar calers per acabar allò que tenia que ser LA GRAN OBRA com és el Pg Marítim. Sembla que ara només teniu ulls per Segur.

    ResponElimina
  2. L'any passat vàrem presentar al·legacions ja al pressupost de l'Estat, en el Senat, per demanar una partida per a fer el Passeig Marítim. Aquest any les hem tornat a repetir. També hem fet al·legacions al pressupost de l'Estat per demanar el pas soterrat de la via del tren a Segur. Són les dues coses que hem demanat als nostres Diputats i Senadors a Madrid. No em sembla just el final del comentari, com veus!

    ResponElimina
  3. Però n'hi ha una diferència, tu has fet una al.legació on demanes diners a l'ajuntament perquè iniciïn una obra nova i resulta que no ho fas per acabar una que es va deixar a mitges. Ramon, això tampoc és just. Em sembla perfecte la teva soludaritat pels veïns de Segur però els de la Platja no existim? Amb aquests diners que demanes per fer un pas soterrat segur que posarien les rajoles al passeig.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha 1'2 milions d'euros i és just el què cal per fer el pas. Per acabar el Passeig falten 7 milions d'euros. Soc realista i el Passeig li demanem a l'Estat.

      Elimina
  4. Al anònim de les 9:10

    Sembla que no li agrada que els socialistes tinguin en compte les carències de Segur.Per desgràcia pels de Segur, platja sempre ha estat la nina mimada de tots els governs que han passat per aquest municipi.Ens conformarien amb el 10% dels serveis i infrastructures que tenui a platja.I també els hi agradaria als veins del poble tenir aquestes infraestructures i serveis. Crec que platja està massa acostumada a rebre tot el que demana, a ser la beneficiària dels calers de tots els callafellencs.
    A Segur fa molts anys que esperem un Cap nou, un pas soterrat, un institut, un centre cívic,un centre comercial, unes instl.lacions esportives, asfaltament de carrers, boreres que no existeixen, un clavegueram en condicions i no sotir a la tele quan cauen quatre gotes per inudacions... vol més?
    Home, si tenim ponts que cauen a troços de no tenir mai cap mateniment,urbanitzacions sense enllumenat, carrers i carrers sense una plaça d´aparcament, un mini Cap saturat,i un mercadal un cop a la setmana per poder comprar el més bàsic, perquè si agafem el tren per anar a platja uns motjons ens surten caríssims.... vol més?
    Li recordo que a Segur és on l´ajuntament recapta més impostos i on s´inverteix menys. O sigui, que per a mi la gran obra com vostè diu no es urgent ni prioritària.
    Sento molt dir-ho, però a Segur estem farts de les exigències de platja.

    ResponElimina