dilluns, 21 de març del 2022

Sortirem enfortits de la crisi provocada per la pandèmia

 L’Ajuntament ha aprovat el pressupost més alt de la seva història. Tant el total global com les inversions baten tots els récords. Hi ha un objectiu evident a primera vista: accelerar la transformació del municipi, iniciada en el mandat 2015-2019 i continuada en l’actual, malgrat els entrebancs provocats per la pandèmia.

Però hi ha també un perquè molt important. Després de dos anys molt durs i un pressupost de 2021 de circumstàncies, aquest 2022 hem de recuperar la normalitat i sortit enfortits de la crisi viscuda i que, de fet, encara dura.

I per sortir-ne més forts, cal potenciar les bases de l’economia local, que són el comerç i el turisme. I entendre i aplicar algunes idees bàsiques: adaptar-nos a la digitalització, tirar endavant l’Agenda 2030 i apostar per l’estalvi energètic i la integració social.

El nostre alcalde, Ramon Ferré, ho expressa perfectament en la memòria del pressupost. Diu que hi haurà nous serveis prestats per l’empresa municipal CEMSSA, es recuperarà l’activitat de promoció de la ciutat i cultura habitual, amb una oferta renovada i potenciada, i tot això sense deixar a ningú enrere i continuant sent un municipi referent al nostre territori.

Aquests enunciats són un resum molt breu de les intencions del pressupost municipal per a 2022. Però podreu trobar una explicació més àmplia, així com les xifres, al web de l’Ajuntament (www.calafell.cat).

Tot plegat ha de servir per posar en valor un fet que la pandèmia ha fet també palès. I és que Calafell és un gran municipi. Un municipi que no és casual que sigui el primer de tot Catalunya elegit per instal·lar-s’hi per part de les persones que han decidit donar-li un gir a les seves vides arran de la covid.

Aquest fet genera un seguit de reptes i incògnites, que hem de saber encaixar i resoldre, però és també una enorme oportunitat. La de començar de nou en un indret on s’hi viu bé i que no deixa ningú enrere. El pressupost posa els números per fer-la possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada