divendres, 10 de desembre del 2021

Un bon acabament d’any

 Calafell tanca l’any amb dues bones notícies. Una, l’èxit rotund de la nova campanya de bons per a comprar al comerç local. L’altra, l’inici imminent d’un paquet d’obres per import de 3,4 milions d’euros. Hi ha altres fets positius, com la consolidació de la programació teatral i musical al Teatre Joan Cole o la millora que s’està fent a l’atenció ciutadana

Estem particularment orgullosos dels bons. Vam ser dels primers municipis a creure en aquesta fórmula tan directa, senzilla i eficaç, per donar suport a un teixit comercial molt tocat per la pandèmia. Vam ser dels que més diners vam destinar-hi l’any passat, i hem estat dels que més n’han posat també ara. Més del doble que altres poblacions que ens dupliquen en població... I la resposta de la ciutadania ha estat magnífica: s’hi ha abocat, la qual cosa haurà estat un bon ajut a la conservació de l’activitat i els llocs de treball en el que és un dels nostres principals sectors econòmics.

De la seva banda, les inversions que s’iniciaran són d’autèntic pes. Són els carrers pendents del centre de Segur, el centre cívic de Valldemar i un nou accés de vianants a la Ciutadella Ibèrica. Obres totes elles molt necessàries i esperades, que, per fi, tiraran endavant. I que seran seguides per noves actuacions, per exemple als centres educatius del municipi. I és que la pandèmia ha pogut retardar alguns projectes, però totes aquelles iniciatives que formaven el nostre programa van tenint sortida i convertint-se en realitat.

I tot això, i moltes altres coses, amb una gestió neta i transparent. Perquè de tant en tant algú ho posa en dubte, però després les denúncies s’arxiven i les acusacions es retiren. Fora bo que també es retiressin els escarafalls interessats.

Finalment, encarem 2022 amb un optimisme raonable. La pandèmia no acaba de cedir i això condiciona moltes coses. Però recordem on érem fa només un any i el que hem aconseguit. Ara toca lluitar per conservar-ho i continuar avançant. Amb seny i prudència, com a principals eines a l’abast de tots nosaltres. I amb mesures com la reactivació del centre de vacunació massiva del pavelló Joan Ortoll, que ha estat un exemple de funcionament reconegut arreu i de solidaritat del nostre municipi ja no amb els seus propis habitants, sinó amb tot el país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada