divendres, 6 de març de 2020

L’Ajuntament prepara canvis al Port per potenciar-lo comercialment i fer-lo més accessible


(Font: ajuntament de Calafell)

Es redactarà un nou pla especial, les idees generals del qual ja s’han presentat a Ports de la Generalitat

L’Ajuntament de Calafell prepara canvis importants al Port de Segur. Vol ampliar les activitats comercials no nàutiques que es fan al recinte perquè esdevingui realment un focus de dinamització econòmica, i fer el port molt més accessible a la ciutadania. En aquests objectius té l’acord de la societat concessionària, Port Segur-Calafell SA. Les idees generals ja s’han presentat a la Ports de la Generalitat, que, en principi, les veu amb bons ulls.
“En els darrers temps, el Port ha deixat de ser un desert de ciment i ha començat a acollir cada cop més negocis. I l’Ajuntament ha fet una inversió important en equipaments públics, com el centre cívic i la biblioteca. Però volem anar més enllà”, diu l’alcalde, Ramon Ferré.
L’instrument per desenvolupar aquestes propostes serà un nou pla especial. L’actual es va aprovar el 2003, just abans que comencessin les obres d’ampliació i remodelació que van inaugurar-se dos anys després, el 2005. El nou pla especial tindrà quatre trets prinicpals:
–Ampliar els usos comercials del Port.
–Fer accessible la plaça pública, sense barreres arquitectòniques ni els diferents nivells actuals.
–Permetre l’accès al recinte des de la mateixa platja i facilitar-lo des del passeig marítim.
–Restringir al mínim indispensable per a l’activitat portuària els espais tancats al públic en general.
Ferré apunta que “enguany farà quinze anys que es va estrenar el nou Port i mai s’han aconseguit complir els objectius inicials pel que fa a esdevenir un punt de vida i d’activitat. Hem fet recents avanços, però ara volem fer un gir radical i donar-hi una empenta definitiva”.

Cap comentari:

Publica un comentari