dilluns, 24 de juliol del 2017

La veritat sobre les gosseres il·legals

Algú es creu que no volem resoldre el problema de les gosseres il·legals? Algú pensa que si estem projectant un centre d'acollida i adopció és perquè no estimem els animals? Que estem creant equipaments, com els correcans, o fent una campanya per la tinença  cívica d'animals, perquè ens és igual?

Dit això, cal afegir un parell de veritats sobre el tema de les gosseres.

Una, és que la responsabilitat d'atendre els gossos, qualsevol gos, és del propietari. I és al propietari a qui cal exigir-li. És el que hem fet en primera instància i hem aconseguit que els animals de la gossera de la polèmica ja estiguin en un un altre lloc, que sí reuneix condicions.

L'altra, que l'Administració pot i ha d'actuar davant situacions com les que s'han produït en els darrers dies a Calafell, però que hi ha procediments i límits. És tan fàcil com que no podem entrar a una propietat privada sense ordre judicial, llevat de delicte flagrant. I si hi ha denúncies penals pel mig, cal estar al que digui el jutge.

Ah, i per descomptat, no podem prendre mesures sense tenir les competències i l'autoritat, és a dir, la força legal. No és qüestió de sentiments, tot i que ens dol com a qualsevol persona decent l'espectacle de les gosseres il·legals, sinó de solucionar el problema d'una vegada per totes.

Per això, l'eina que té l'Ajuntament és la revisió del compliment de la legalitat urbanística de les gosseres. Les que no compleixin, seran tancades d'immediat. En això no depenem ni de la Generalitat, ni dels jutges, ni de ningú més. Però s'ha de fer bé, no amb subterfugis, com s'ha fet en el passat per encobrir aquesta situació, per motius personals d'alguns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada