dijous, 30 de juliol del 2015

Les coses que mai canviaven a Calafell, ja comencen a canviar

El PSC torna a governar a Calafell i això ha de ser notícia positiva per tothom que creia necessari un canvi al municipi i, en particular, tothom que volia un gir progressista. Un Ajuntament més centrat en l'atenció a les persones i en la participació, que no pas en les retallades i els àlbums de fotos.

El resultat electoral ha obligat a un pacte molt ampli. I obligarà a dialogar i dialogar durant tot el mandat. Però hi ha fruits que ja són a la vista: el fet històric que l'oposició presideixi una comissió de transparència i participació o supervisi les adjudicacions municipals.

Entenem que els pactes assolits no agradin tothom. Però no n'ha hagut cap altre de possible, i ho diem nosaltres, que som l'únic partit que ha pogut parlar amb tots els altres. I ho ha facilitat que hi ha hagut coincidències sobre els programes per Calafell. Sobre la qüestió de banderes o de llengua, només podem afegir que no hem fet ni farem res que no estigui ja previst en les lleis o que ja es vingués fent a l'Ajuntament, i que els devia semblar normal.

Els primers dies del nou govern han estat molt intensos. Hem baixat els sous dels regidors i hem suprimit el privilegis de protocol que tenien. Són mesures molt senzilles, però que donen exemple i que tothom pot entendre.

A la feina d'arrencar un nou mandat s'hi suma el fet que, als municipis turístics, coincideixi amb l'inici de la temporada d'estiu. No ajuda gaire haver-nos trobat un munt de coses penjades o no previstes per l'anterior govern: el Carnaval d'estiu, el socorrisme a les platges, el reforç estival de policia… És que al setembre ha de començar un cicle de jardineria a l'Institut La Talaia i no és que no hi hagués res previst, sinó que només s'havia reservat la meitat dels diners necessaris.

No cal dir que hem posat mans a la feina. Per cert, enmig de les crítiques, moltes d'elles virtuals i sense donar la cara, dels que ens recriminen que fem el que ells van deixar sense fer. Això és de les coses que mai canviaven a Calafell i que ara tenen l'oportunitat de passar a la història. Nosaltres, com deia el lema de la nostra campanya, ens hi deixarem la pell.

Article publicat a "Info Calafell"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada