dimarts, 7 de juliol de 2015

Resum de la sessió plenària d'avui


Aquest dilluns, a les 17:00 hores, s'ha celebrat la sessió extraordinària del Ple de l'ajuntament de Calafell. L'horari és una novetat, ja que els plens es celebraven sempre pel matí i això dificultava que l'assistència fos més àmplia. El nou horari ha afavorit la presència de públic i la sala presentava un ple de gom a gom, com en les millors ocasions.

Precisament, aquest ha estat el primer punt del ple, establir l'horari dels plens ordinaris que es celebraran a partir d'ara. S'ha proposat celebrar-los el primer dilluns de cada mes, a les 17:00 hores, per tal de facilitar la presència de públic i el major seguiment per part de la població. Alguns grups han demanat fer-ho a les 19:00 h. i l'alcalde, Ramon Ferré, ha dit que ho estudiarà, en funció del desenvolupament que tinguin els plens durant la legislatura. També s'ha demanat que n'hi hagi dos per mes i l'alcalde també ha manifestat que, si veu que hi ha prous punts, també ho estudiarà.

S'ha aprovat la composició dels grups municipals i el nomenament dels seus respectius portaveus. Aquests seran: Jacob Balaguer (ERC), Teresa González (PP), Josep Parera (UAM), Ivan Montejo (CUP), José Manuel Tejedor (C's), Miguel Ángel Perín (PSC) i Joan Olivella (CiU).

També s'han creat les comissions informatives que estructuren les àrees de govern. Seran cinc comissions (Transparència i participació, Qualitat de vida i Promoció econòmica, Serveis interns i urbanístics, Medi ambient i Seguretat ciutadana, Turisme i Via pública). Les comissions seran presidides per Jesús Benedicto (C's), Helena Rubio (PSC), Adrià Seras (PSC), Teresa González (PP) i Josep Parera (UAM), respectivament.

La Junta de Govern Local la formaran l'alcalde i els tinents d'alcalde (Josep Parera, primer tinent d'alcalde; Teresa González, segona tinent d'alcalde; Helena Rubio, tercera tinent d'alcalde; Adrià Seras, quart tinent d'alcalde). Per part de l'oposició s'ha demanat presència a les Juntes de Govern Local i l'alcalde ha dit que, sempre que vegi un esperit de col·laboració i constructiu, no hi haurà inconvenient en convidar els grups de l'opisició que estiguin en aquesta línia positiva. Mai un grup de l'oposició ha estat present en una Junta de Govern. També s'han delegat menys competències del Ple a la Junta de Govern Local que en l'anterior mandat, per a donar major transparència i informació a la ciutadania i als regidors. Així mateix, l'alcalde també ha delegat més competències que li són pròpies en el Ple i en la Junta de Govern Local.

S'han nomenat els membres del Consell Rector de l'Organisme Autònom Municipal Fundació Castell de Calafell (OAM), on hi són representats tots els grups. També s'han nomenat diversos membres i representants en altres organismes on l'ajuntament hi té representació. També s'ha donat compte de l'organigrama municipal de govern.

Finalment, s'han discutit les retribucions dels càrrecs electes i les assignacions econòmiques als diversos grups municipals. En aquesta entrada ja les vam fer públiques. Des dels diferents grups de l'oposició s'ha demanat que els regidors poguessin cobrar per dedicació parcial, enlloc de cobrar per assistències, tal i com marca la llei i la interpretació de la mateixa per part dels tècnics municipals. Des de CiU s'ha volgut manipular de manera tendenciosa la realitat de les retribucions, ja que s'ha parlat de percentatges que cap dels regidors té i, fins i tot, s'han donat xifres que no es corresponen a la realitat. L'alcalde ha recordat a la regidora Montse López que, ara, cobrarà menys diners que ella quan estava al govern i ha demanat que no enganyés a la ciutadania amb números ficticis.

2 comentaris:

  1. Interesante! Se puede publicar tambien en Castellano? Así también nos enteramos los que no dominamos del todo el catalán. Muchas gracias.

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Hola Lonneke Küpers, tienes un traductor en la columna lateral, debajo del contador de visitas. Si no te funciona, puedes usar el de Google. ¡Gracias!

      Suprimeix