dissabte, 25 de gener del 2014

Com milloraries els serveis de les nostres platges?

Obrim la participació en aquest blog amb una de les imatges més vistes del nostre municipi, la platja. Calafell té tres platges (Calafell Platja, Mas Mel-L'Estany i Segur). Totes elles tenen serveis diferents i manca una homogeneïtat en el mobiliari existent. En els últims anys, les nostres platges han millorat la seva qualitat, amb les certificacions ISO 14001 i EMAS, a més de les banderes blaves que atorga la Generalitat. Segur que, entre tots, podem seguir millorant-les. Digues la teva. Et necessitem!

La platja de Calafell té cinc quilòmetres de llarg, aproximadament. Afortunadament, tenim un passeig marítim continu i que permet un accés fàcil i còmode a la sorra, a través de les diverses entrades.

Però, un cop a la sorra, què hi trobem? Dutxes de diversos tipus i models, passeres de fusta i de formigó, cabines de lavabos de plàstic, altres lavabos de fusta, sense accés adaptat a les cabines,...

papereres de diversos models, torres de vigilància que no s'utilitzen i que suposen una incomoditat per al socorrista que hi ha de pujar, senyalitzacions diverses i sense una identitat comuna,...

En definitiva, una varietat de serveis que caldria replantejar i unificar. A més, l'empresa municipal CEMSSA ofereix el servei d'hamaques i ombrel·les, des de fa quatre o cinc anys.

Darrerament, les passeres de fusta per a accedir a la platja s'han anat substituint per unes altres de peces prefabricades de formigó. Però, realment, fan la seva funció? Poden accedir les persones amb mobilitat reduïda a l'aigua del mar?

Anem a la platja veïna de Sant Salvador (El Vendrell). Sense millorar massa l'estètica, ja trobem algun detall diferent. Dutxa i rentapeus estan separats. Això permet utilitzar els dos alhora.

També, a Sant Salvador, veiem una zona amb diversos rentapeus, prop de l'estany que surt de l'antic Balneari Brisamar. L'estètica i la funcionalitat són millors que en l'anterior cas.
I a Vilanova i la Geltrú tenen els serveis estudiats i agrupats en cada un dels accessos a la platja. Dutxes, papereres, lavabos, vestidors i, fins i tot, aparcabicicletes.


A més, tot el mobiliari és de la mateixa marca i està adaptat als colors corporatius escollits. També les passeres de fusta, en aquest cas, permeten un accés còmode a tots ells.


També, a Sant Salvador, veiem que molts negocis han demanat una terrassa damunt la sorra, amb una pèrgola per a protegir-se del sol. Així amplien el seu espai de negoci i ofereixen un servei proper als banyistes.

Algunes d'elles, fins i tot, disposen de tendals i proteccions al vent i permeten allargar la temporada i augmentar el nombre de clients als negocis de primera línia.


Com podeu veure, no cal anar gaire lluny per a importar idees. Però, segur que, entre tots, trobarem altres platges a copiar i imitar. Tot és qüestió de proposar-les en aquest blog, mitjançant un comentari. Millorem la nostra platja. Et necessitem!

8 comentaris:

  1. ¿Hasta cuando vamos a seguir con los Polyklins en la arena? ¿Tanto cuesta poner aseos más definitivos?

    ResponElimina
  2. No habéis puesto nada de los varaderos gratuitos de vendrell.
    Allí hay. Aquí no.

    ResponElimina
  3. Aquí también hay... Infórmate.. Que los tienes delante de tu casa..

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me jode que un anónimo me haga referencias donde vivo.
      Y por cierto me informé En la arena como en vendrell, y a lo que me refiero, desde luego no hay.
      Y en la varada seca del puerto gratis no es. Aparte del pupilaje, son 30 euros cada vez que quieres poner el barco en el mar, eso si coincide con que estén abiertos. Si quieres pescar a las 5 am te jodes, porque no están.
      Si tienes mas información, compártela.
      Gratis no hay. Y menos delante de mi casa.
      Infórmate mejor.

      Elimina
  4. ¿Y las plataformas acuáticas que hay en Gandía? No cuestan ni un duro al ayuntamiento. Por 5 euros puedes pasar una mañana jugando en el mar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esas plataformas, si es lo que yo pienso, tienen un mantenimiento nada trivial, pues los pesos muertos que las sujetan desde el fondo son caros de comprar y manejar.
      De todas formas se puedr mirar, porque el barco que pone y quita las boyas cada año también podría hacer ese trabajo, y nos saldría algo mas económico.
      Divertidas son, y atraer público lo traerian.
      Lo apoyo

      Elimina
  5. Hoy y otros días, hay un individuo que coloca las sillas, enfrente a la Casa Barral, hoy cuatro, antes de las diez de la mañana y aparece sobre las doce y, encima, si le dices algo se carga de razones... Mi pregunta es si no se podría hacer como en Cunit, no permitir dejar las sillas en primera línea y marcharse... Y sobre todo, con esta clase de individuos que, sabiendo que no está bien lo que hacen aún te buscarían un bollo... Gracias y, si salís elegidos, cosa que creo que sí, espero lo tengáis en cuenta...

    ResponElimina