diumenge, 28 de juliol del 2013

¡Ajudem els negocis a sobreviure!


Molts establiments de Segur Platja han tancat en els últims anys. Ens podríem passar hores buscant responsables, però és millor mirar endavant i buscar solucions. En aquesta imatge veiem l'antic i històric Restaurante Milán. Si volem que això no segueixi passant, hem d'escoltar les aportacions i suggeriments dels negocis que no tenen la millor de les ubicacions, però que estan a l'alçada dels millors paladars i que aporten un plus de qualitat al municipi.


Aquest és el cas d'un nou restaurant que ha obert al carrer Marta Moragas, l'Alpí-Grill. Originaris de la Cerdanya, els seus propietaris estiuejaven a Segur de Calafell des de fa anys. És ara quan han decidit posar franquícia a aquí, però es troben amb un problema important. A més de donar-se a conèixer, els cal orientar els clients cap a la seva ubicació, un carrer poc transitat per vianants, el carrer Marta Moragas. Com ells, altres negocis de Segur estan en la mateixa situació.


En aquest cas, l'Alpí-Grill és un restaurant que ofereix una excel·lent carta, amb especialitats en carns a la brasa. He tingut l'ocasió de tastar-ho i és una molt bona experiència pels sentits. Segur que si fem córrer la veu podem ajudar els propietaris a mantenir el negoci, però no és suficient amb això. Per aquest motiu us volem explicar el problema d'aquest i d'altres negocis que tenen una situació similar.


A 50 metres del Passeig Marítim, l'Alpí-Grill no té l'oportunitat de disposar d'una terrassa, anunci, espai o rètol en aquest vial tant transitat, i que li aportaria alguns clients més al negoci. En l'anterior mandat, es van senyalitzar els equipaments i els hotels del municipi amb la senyalització informativa urbana. Els últims, sense estar permès, però amb una aposta clara per a refermar el paper de municipi turístic, va ser el propi ajuntament qui els va retolar. No va ser així amb els restaurants, molt més elevats en nombre.

El Paseo, ahora

Gràcies a la bona entesa entre l'Alpí-Grill i un altre establiment, poden posar un rètol amb la carta en l'espai privat d'una terrassa del Passeig Marítim. A la via pública, el regidor ha "informat DESFAVORABLEMENT". Curiosa resposta d'un equip de govern que ha permès treure els aparadors a l'illa de vianants de la Platja de Calafell i ha donat autoritzacions a moltes terrasses de bars en carrers que mai havien tingut aquesta possibilitat.

La propuesta que hacemos

Per aquest motiu, hi ha un problema! Nosaltres proposem una solució d'aquest estil, com la de la fotografia. Millorarem la imatge del municipi, podrem endreçar la retolació publicitària dels nostres establiments i, a més, ajudarem els negocis de segona línia a tenir nous clients potencials. Segur que, amb això, Calafell hi sortirà guanyant! Esperem que ens facin cas i ajudin a molts negocis a sortir endavant en aquests temps que corren.

3 comentaris:

  1. Ramon, em sembla molt be la historia d'aquest restaurant i li desijo molta sort pero xk feu publicitat? hi han mes restaurants tambe a Segur i a la resta de Calafell (que sembla que nomes existeixi Segur)

    ResponElimina
  2. És un dels molts exemples, efectivament. Ha servit per a que molts altres es beneficiïn del què demanem. A més, aquest restaurant ens ha fet arribar la seva preocupació i, per això, l'hem anomenat.

    ResponElimina
  3. Me n'alegro moltíssim que aquest escrit hagi servit per a alguna cosa! Em quedo satisfet d'haver pogut ajudar els negocis i establiments que els hagi interessat la proposta. Gràcies, especialment, a l'Alpí-Grill que ens va fer saber el problema.

    http://www.diaridetarragona.com/noticia.php?id=5946

    ResponElimina