dilluns, 26 de novembre del 2012

Calafell castiga CiU i el PSC es manté


En primer lloc volem donar les gràcies a tots els electors calafellencs que han fet confiança en el nostre projecte. També volem agrair l'esforç i dedicació tant dels nostres interventors i apoderats, en la jornada d'avui, com dels militants i simpatitzants de la nostra agrupació, durant la campanya electoral. Gràcies a ells hem aconseguit mantenir el nombre de vots al municipi respecte les eleccions del 2010.

En segon lloc, volem destacar la davallada electoral de CiU a Calafell, on ha perdut, gairebé, 500 vots respecte les darreres eleccions autonòmiques del 2010. El càstig a les polítiques de retallades i el clar desencís pel projecte convergent han fet que la dreta catalana hagi perdut un 11'3% en percentatge de vots respecte les últimes autonòmiques. No obstant, com a guanyadors de les eleccions a nivell local, felicitem a CiU.

Sorprenentment, el PP s'ha situat com a segona força del municipi en aquestes eleccions, amb 365 vots més que en les eleccions del 2010, però només augmentant un 1% respecte les darreres eleccions. ERC ha doblat els resultats obtinguts en les darreres autonòmiques, augmentant un 150% més el seu suport i passant de 400 a 1.000 vots. També ha incrementat força el seu resultat Ciutadans, que ha triplicat el seus votants. ICV també dobla els seus anteriors resultats al municipi en unes autonòmiques. I la CUP gairebé arriba als 300 vots. També cal destacar la davallada de PxC i SI que redueixen el seu suport en un 50%.

La primera secretària del PSC de Calafell, Yolanda Almagro, s'ha mostrat "satisfeta per haver mantingut els vots al municipi respecte el 2010 en un moment de minva electoral del PSC a nivell general". El portaveu del grup municipal i candidat a les llistes del PSC per Tarragona a les eleccions autonòmiques, Ramon Ferré, ha valorat positivament "la fidelitat del vot socialista al municipi, tot i coincidir aquestes eleccions amb l'inici d'un nou projecte d'esquerres i catalanista".

4 comentaris:

  1. Jo entenc que cal motivar a l'electorat, pero no es pot presentar com a bon resultat el fet de no perdre vots amb un increment de participació com el que hi ha hagut. CiU ha perdut pes, pero aixo no és exclusiu de Calafell. I el més important, el PP tot i la seva catastrofica gestió estatal, ha aconseguit superar al PSC per primer cop en la historia de Calafell. Jo veig el resultat obtingut com a un castig als dos grans partits catalans, un per governar molt malament i l'altre per fer una oposició no menys dolenta o quasi inexistent. Senyors socialistes, prenguin nota i espabilin, per que el destí del PASOK grec els hi pot aguardar a la cantonada. No es conformin amb els petits analisis com aquest contentant-se amb no perdre vots, es una "satisfacció" que no entenc, senyora Almagro, més encara quan els resultats autonomics no depenen en gran mesura de la seva gestio local. "Valorar postivament" la "fidelitat socialista", senyor Ferré, en lloc d'anar a buscar guanyar vots quan puja tant la participació és com sortir al partit pensant en l'empat, al final s'acaba sempre amb derrota, que és el que ha succeit en percentatge de vot.

    Salutacions,

    M. A.

    ResponElimina
  2. Bé, sempre hem de comparar els resultats locals amb els aconseguits a Catalunya. Estem contents d'haver fet millor paper que a la mitjana dels municipis catalans. Això no vol dir que es pugui millorar, però tenint en compte el context en que es feien aquestes eleccions, sabem que no eren fàcils. I mantenir el número de vots no deixa de ser un resultat positiu. En canvi, altres partits, han baixat 500 vots. I el PP, certament, ha pujat, però només un 1%.
    No serem tant catastrofites com els anònims que ens escriuen i ens comparen amb Grècia. Ni tmpoc ens conformem amb aquests resultats, treballarem de valent per millorar-los a les municipals i guanyar de forma incontestable.

    Salutacions.

    ResponElimina
  3. Benvolgut senyor Ferré, no sóc derrotista, entre d'altres coses perquè el meu partit ha estat el gran guanyador de les eleccions, ERC. Simplement em sap molt de greu veure tanta autocomplaença en un altre partit d'esquerres tan castigat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé, felicitats per la victòria, doncs. I qui ens coneix sap que, per definició, els partits d'esquerres mai som conformistes.

      Elimina