dilluns, 24 de setembre del 2012

Carril de convivència i de rajoles trencades


Ja avançàvem els problemes que hi havia al Passeig Marítim (conegut, ara, com a Carril de Convivència) amb els comerciants que s'hi posen a l'estiu, tot just davant del Port de Segur. Vam dir que parlaríem també de la zona de l'Estany, on també ocupen part del Passeig els proietaris de parades que hi ha a l'estiu. Però, en aquest cas, la problemàtica és diferent.


A la zona de l'Estany, els comerciants són més respectuosos amb els arbres i no enganxen les seves carpes als troncs dels mateixos. No obstant, ocupen el passeig amb els seus vehicles per desmuntar les parades, cada dia. Segurament, allò del "carril de convivència" s'ha ampliat als cotxes i furgonetes...


Però això és el què provoquen! El pes dels vehicles trenca les rajoles del Passeig Marítim, provocant que, durant el dia, els vianants i els ciclistes ensopeguin i pateixin caigudes perilloses. No és normal que, en un lloc destinat a vianants i ciclistes (ara, també), hi hagi aquest paviment fruit de deixar posar els vehicles damunt.


Aquest fenomen també es produeix a Segur, davant del Port, i ningú pren mesures. S'arreglen les rajoles, quan toca, si s'arreglen, i aquí no ha passat res. Paguem tots! Però, durant l'estiu es trenquen i estan tot l'estiu provocant caigudes a vianants i ciclistes.


Tot ve pel mateix motiu. Tothom té dret a guanyar-se la vida i no estem en contra de les parades al Passeig, però cal posar ordre i una normativa clara. I, sobretot, que els vehicles no pugin damunt del Passeig, ells no han de conviure amb vianants i ciclistes!

1 comentari:

  1. Les normatives les posen quan a ells els convé, no quan són indispensables.
    Quina trencadissa tant innecesària, havent-la pogut evitar, amb els calés que val !

    ResponElimina