dimarts, 15 de novembre del 2011

Resum de la sessió plenària d'avui.


Avui, dimarts, a les 9:30 hores del matí, s'ha celebrat una sessió de Ple extraordinària i urgent a l'Ajuntament de Calafell. Els punts de l'ordre del dia eren d'assumptes econòmics. Ni més ni menys que una modificació del pressupost finançada amb majors ingressos! En els altres punts de l'ordre del dia, també d'assumptes econòmics, s'incorporaven al pressupost diners provinents del Romanent Líquid de Tresoreria de l'any passat, tant en el Patronat de Turisme com en l'Organisme Autònom Municipal Fundació Castell de Calafell. És a dir, diners que van sobrar de l'any passat per què no es van executar les actuacions previstes en la seva totalitat.

Anem pel primer dels punts. El pressupost d'enguany, fet per l'anterior govern, era molt prudent. Això ho permet que, de les previsions que hi havia d'ingressos pels conceptes de la brossa i de les plusvàlues, s'hagin ingressat de més 664.000 euros i 196.000 euros, respectivament. Aquests imports sumen un total de 860.000 euros que, aquest any, ja sabem que s'ingressaran de més, a l'espera de com es tanca l'exercici 2011, a final d'any. Aquests diners, l'equip de govern, a bon criteri, els utilitza per eixugar el desfasament d'un milió d'euros, aproximadament, de l'exercici anterior, degut a la baixada d'ingressos que va patir l'Ajuntament l'any passat. Per tant, es pot dir que les previsions prudents de l'anterior govern han permès eixugar el desfasament que s'arrossegava de l'any passat i deixar l'Ajuntament sanejat, sense hipoteques. Ara ja no hi han excuses que valguin!

Paral·lelament, s'han aprovat que els 14.000 euros, que han sobrat del pressupost de l'any passat del Patronat de Turisme, i els 43.000 euros, de l'Organisme Autònom Municipal Fundació Castell de Calafell, passin a l'Ajuntament per tal d'acabar d'eixugar aquest desfasament del milió d'euros de l'any passat. Aquests diners es completen amb els que sobren de les previsions per pagar interessos i amortització de capital dels préstecs que va calcular l'anterior govern al fer el pressupost, que pujen la quantitat de 164.000 euros més. Per tant, diferència eixugada per una prudent actuació econòmica de l'anterior govern! I demostra, a més, que el pressupost 2011 tenia molt marge de seguretat, gràcies a aquesta prudència a l'hora de confeccionar el pressupost.

A més, en el mateix punt, es destinen 295.000 euros, que l'anterior govern va posar per fer la biblioteca damunt del nou mercat municipal, a fer diverses inversions pel municipi, com els nous semàfors a la C-31 reivindicats en un ple per part de l'oposició.

Així, doncs, es pot dir que l'actual govern s'ha trobat una situació més bona del què diuen. Després d'aquestes operacions, pel pressupost prudent que va aprovar l'anterior govern poc abans d'acabar el mandat, han pogut ingressar més del previst i eixugar la desviació de l'any passat. Aquell pressupost que alguns deien que els havien deixat sense un duro i que, ara, apareixen majors ingressos dels previstos! Que s'ho facin mirar pels auditors...


(Per cert, hem posat aquesta foto per il·lustrar l'entrada al bloc perquè, ahir, mentre fèiem la comissió de Serveis Interns a la sala de plens, un dels seguidors del bloc ens la va fer arribar. Si el govern sabés qui va ser... al·lucinarien! En aquesta plaça, sempre hi ha gent a l'aguait.)

3 comentaris:

  1. Per cert i ja que ho heu comentat, que ha passat amb la famosa auditoria que segons deien us farien sortir els colors per lo malament que havíeu fet les coses? em sembla que com diria Eduard Punset, quina pregunta mes bona!

    ResponElimina
  2. Yo crei que el equipo de gobierno ya está curado de espantos!!!

    ResponElimina
  3. L'auditoria, amb el què s'ha aprovat avui, queda desfassada i antiquada. no sé què treuran, però serà rebatut per aquests acords d'avui.

    ResponElimina