dimecres, 27 de juliol del 2011

Moció sobre el Mercat Municipal de Calafell


Recentment, hem pogut comprovar com l’actual govern convergent i popular de Calafell ha acabat subscrivint el projecte que els socialistes havíem plantejat a l’anterior legislatura per al Mercat Municipal. Aquest projecte suposa la construcció d’un nou edifici per als paradistes a les actuals pistes de bàsquet, que comptarà amb la presència de l’operador Mercadona. 

No obstant, l’actual alcalde, Joan Olivella, ho ha fet amb una puntualització important, com és plantejar en un termini de dos anys la possibilitat d’enderrocar l’edifici de l’actual Mercat
Des del Grup Municipal socialista creiem que és fonamental la conservació de l’actual edifici del Mercat per evitar una fractura social al barri de la Platja. 

En aquest sentit, hem presentat una moció (que podeu trobar a sota) que té com a eix central no enderrocar l’actual mercat i estudiar la seva remodelació com a equipament cívic que resolgui, de forma definitiva, la provisionalitat d’algunes entitats, tot buscant un nou marc de convivència.

 A més, al mateix escrit demanem no només continuar amb l’anterior projecte, sinó també tenir en consideració la futura i possible construcció de la biblioteca en la planta pis del nou mercat municipal. Cal tenir en compte que es van destinar des de l’anterior govern un total de 795.000 euros al pressupost municipal per la construcció d’aquest equipament

Finalment, volem que l’espai que quedi disponible a l’actual edifici del mercat municipal s’utilitzi, a més, en actes socials, culturals, turístics i de promoció econòmica, com el festival de Rock-a-Billy, el Carnaval, els festivals de fi de curs, el sopar de la fam o el Parc Nadalenc. Aquest fet suposaria que el pavelló Joan Ortoll deixés de patir les dificultats horàries i els conflictes de convivència actuals entre entitats i actes lúdics, dedicant-lo, exclusivament, a la pràctica esportiva, tal i com ha de ser.

Text de la moció: 



 
Grup Municipal Socialista de Calafell

5 comentaris:

  1. No se si la bona opció és conservar-lo o enderrocar-lo però sí que us puc dir que és, amb diferència, l'edifici més horrorós (del punt de vista estètic) del municipi.

    ResponElimina
  2. Sobre gustos no hi ha res escrit, certament, i hi ha gent que és d'aquesta mateixa opinió. Però, creiem que mantenir-ho pot ser una bona forma de fomentar la vida associativa de Calafell, i sostenim que aquesta ha de ser la prioritat.

    ResponElimina
  3. En esta decision tiene que primar la economia ...que es mas barato tirarlo o hacer equipamientos ,si es mas barato y ademas se conserva el patrimonio pues se mantiene y demosle uso y dejemos de tener instalaciones tercermundistas

    ResponElimina
  4. Home, no és el millor dels edificis, però tot es pot millorar a la vida. La mateixa adequació inclouria un rentat de cara per fora, evidentment.
    Per mi, el més lleig del municipi és el Pavelló Joan Ortoll.
    Sempre és més econòmic reformar que enderrocar i fer una plaça. A més, no es perd patrimoni.

    ResponElimina
  5. Bajo mi humilde punto de vista, no creo que este pueblo esté sobrado de patrimonio para ir derrumbando edificios... hay que pensar en la cantidad de alquileres que paga el ayuntamiento cada año. Y mayores de Calafell, me han comentado que este edificio está encofrado, vaya que es como un bunquer y que derribarlo es caro. La propuesta que hace la oposición veo que tiene en cuenta las necesidades de este pueblo y no sólo mira la parte estética... dos puntos de vista muy diferentes....

    ResponElimina