dilluns, 13 d’agost del 2018

Resum de la sessió plenària d'avui


Aquesta tarda, s'ha celebrat una sessió extraordinària del Ple Municipal, on s'han aprovat les subvencions a les entitats esportives, a Càrites i l'acord amb el constructor de les dues llars d'infants que restaven per a municipalitzar, la del Petit Príncep i la del Rasclet.

En el punt de les subvencions per a entitats espotives federades, s'ha repartit més de noranta-cinc mil euros entre quinze entitats del municipi. Les dues que han rebut major subvenció són l'Escola de Futbol Base Calafell (22.640€) i el Club Patí Calafell (21.760€).

També s'han aprovat dos convenis amb Càrites de Calafell i Càrites de Segur, amb una subvenció de mil vuit-cents euros per a cadascuna.

En el darrer punt, s'ha aprovat l'acord per a extingir el contracte amb l'empresa constructora SEAL, S.A. per a rebre les dues llars d'infants, la del Petit Príncep i la del Rasclet, que estava explotant i poder fer el servei a través de l'empresa municipal CEMSSA, tal i com farà amb les altres dues llars d'infants del municipi (Els Terrossets i El Petit Trenet) que acaben l'actual contracte de gestió a finals d'agost. Segons ha explicat l'alcalde, "es donava la perversitat que al constructor li sortia més a compte tenir les lalrs tancades que obertes i l'ajuntament no ho podia permetre".

L'alcalde, també, ha destacat que "amb aquest acord, paguem una quantitat important de cop al constructor, però estalviem molts diners que hauríem pagat de més al llarg de la concessió que restava". L'acord incorpora pagar més d'un milió d'euros per l'amortització anticipada del crèdit del constructor per a construir les dues escoles bressol i una indemnització de prop de 130.000 euros pel lucre cessant del mateix. Aquest acord és econòmicament molt rentable per a l'ajuntament.

A més, "la gestió municipal de les dues llars permetrà tenir un major coneixement econòmic de la seva gestió i un millor control de qualitat del projecte educatiu de les llars", segons ha afirmat l'alcalde.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada