dilluns, 3 d’abril del 2017

Resum del ple d'avui


Aquesta tarda, s'ha celebrat una nova sessió ordinària del Ple de l'ajuntament de Calafell. En ella, hi han hagut punts d'interès, com l'aprovació definitiva del pressupost pel 2017, l'aprovació del reglament de Participació Ciutadana, l'aprovació de la nova Ordenança de Tinença d'animals (que explicarem àmpliament en properes entrades en aquest blog) i la bonificació de l'IBI al Vilarencaqua.

Després de resoldre les al.legacions al pressupost i a la plantillarga per part del grup municipal de CiU i d'un treballador de l'ajuntament, s'ha aprovat definitivament ambdues coses, amb 12 vots a favor (PSC, UAM, PP, ERC i el regidor no adscrit) i 9 en contra (CiU, CUP i Ciutadans). S'ha acceptat un parell d'al.legacions sobre l'eladoració del pla de mandat i unes modificacions entre partides de contractació i compres.

També s'ha aprovat un reconeixement de crèdits per a pagar proveïdors, per un import aproximat de 45.000 euros. Dins dels punts de Recursos Humans, s'han aprovat diferents punts per a garantir la igualtat i equitat de gènere, així com unes pautes per a la protecció de la infància i l'adolescència per part dels treballadors municipals.

S'ha aprovat posar el nom de Juan Ríos al camp municipal de futbol, com a fundador de l'Escolà de Futbol de Calafell i jugador, en el seu moment, del Club de Futbol Calafell. En matèria esportiva, també s'han aprovat els convenis per a patrocinar el Club Patí Calafell i el jove pilot Àlex Toledo.

S'han aprovat diverses bonificacions i subvencions per a l'adequació d'immobles inclosos dins el Pla de barris, el padró d'habitants a 1 de gener de 2016 que queda en 24.289 habitants i l'adhesió a l'acord marc de subministrament d'energia elèctrica de l'Associació Catalana de Municipis que permet obtenir millors preus de l'energia.

Finalment, s'ha debatut una moció consensuada entre ERC i CiU per a demanar al Diputat del PP, Xavier Garcia Albiol, que demani disculpes per les declaracions que va fer al Parlament de Catalunya, on es va referir a uns ciutadans de Calanell que havien anat al Parlament Europeu, a una conferència del President de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Després dels Precs i Preguntes dels regidors, s'ha passat al torn de Precs i Preguntes del Públic. El Borja ha demanat explicacions, de nou, sobre la pèrdua de confiança amb l'associació de voluntaris de Protecció Civil. La Sònia ha demanat una explicació sobre el contingut de l'ordenança de tinença d'animals. El Manel ha preguntat pel calendari de desplegament de la fibra òptica, la reobertura de la llar d'infants del Petit Príncep, el tallafocs que es farà a Calafell Parc i la licitació de l'energia. La Roser ha demanat que es retornin els contenidors a la posició inicial, al carrer Baix Penedès i ha exposat diferents problemàtiques de l'entorn. L'Òscar ha preguntat sobre el projecte de les terrasses a la platja i, finalment, el Xavier ha preguntat al regidor de Ciutadans si havia dit que l'ANC rebia subvencions d'altres organismes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada