dijous, 11 de juny de 2015

Signats els acords per garantir la governabilitat a Calafell

PSC, UAM i PP formaran govern, amb Ramon Ferré com a alcalde

Ciutadans garantirà la investidura, però treballarà des de l'oposició


PSC, Ciutadans, Unió i Alternativa Municipal i el PP han signat aquest dimecres, 10 de juny, els acords que garanteixen la governabilitat a l’Ajuntament de Calafell durant els propers quatre anys. Segons els pactes assolits, els socialistes, l’UAM i els populars formaran el nou govern municipal, amb el socialista Ramon Ferré com a alcalde. Ciutadans donarà suport a la investidura, però es quedarà fora de l’executiu i treballarà des de l’oposició.La suma dels quatre partits assoleix la xifra d’onze regidors, que marca la majoria absoluta a la corporació municipal. El nou executiu governarà en minoria, atés que Ciutadans romandrà a l’oposició, però l’acord assolit entre aquest partit i el PSC li dóna preferència en les negociacions per arribar a acords al llarg dels propers quatre anys. A més, Ciutadans presidirà, des de fora del govern, una comissió sobre participació i transparència, qüestió que serà prioritària durant la legislatura amb la introducció de noves mesures que les fomentin.La composició del nou govern municipal, format per PSC, UAM i PP s’anunciarà en els propers dies, quan quedi constituït l’Ajuntament. La part programàtica de l’acord de govern se centra en la reactivació econòmica del municipi, la inversió en educació i el reforçament dels serveis socials per lluitar contra els efectes de la crisi. També són punts importants del pacte la inversió en la millora de carrers i espais públics, l’ampliació del transport públic al vespre i a la nit i els caps de setmana i la garantia que els serveis telefònics i digitals arribin a tots els veïns, entre altres.

També es garanteixen les inversions mínimes per posar al dia les instal·lacions esportives municipals, atés que Calafell serà seu dels Jocs de la Mediterrània de 2017.

D’altra banda, es revisarà a la baixa el tipus de l’IBI, es rebaixaran els sous dels càrrecs electes i es reduiran al mínim imprescindible els càrrecs de confiança. Per fomentar la participació, es facilitarà la presentació de propostes i iniciatives populars, es dotarà de major contingut el ple municipal i s’usaran totes les possibilitats de les noves tecnologies.

1 comentari:

  1. Es comenta a Nació Digital que heu pactat amb C's la retirada d' estelades dels llocs públics i l' atenció prefefent en castellà a les dependències municipals. Es cert? Mercès.

    ResponSuprimeix