dilluns, 25 de maig del 2015

El PSC creu que a Calafell caldrà molt i molt diàleg per evitar un Ajuntament ingovernable



El PSC creu que el resultat de les eleccions municipals a Calafell obliga a un esforç extraordinari de diàleg entre totes les forces polítiques per evitar que hi hagi un Ajuntament ingovernable. L’alcaldable socialista, Ramon Ferré, ha manifestat aquesta passada nit que “nosaltres parlarem amb qui faci falta per trobar una solució a una situació que és molt complexa, però, d’acord amb el resultat, no dependrà només de nosaltres”.

El PSC ha quedat en segon lloc, després d’aconseguir 1.800 vots (el 20,49%) i cinc regidors. Els socialistes s’han quedat a només 188 vots de la primera força (CiU) i han duplicat amb escreix el resultat de la tercera (Ciutadans).

CiU i PSC sumarien la majoria absoluta al consistori calafellenc i “aquest acord pot ser una possible solució: aritmèticament és suficient i és la més senzilla”, ha dit Ferré. “És més”, ha afegit el candidat socialista, “aplegaria els dos principals partits locals, que ho venen sent des del principi de la democràcia”.


Ramon Ferré pensa que una possible solució pot ser un pacte dels dos principals partits locals, sense descartar-ne cap altre

Ferré ha precisat, això sí, que “parlarem amb qui vulgui parlar, perquè ja no és que pugui haver-hi altres possibilitats que sumin, sinó perquè aquest diumenge ha començat una etapa en la qual la ciutadania ha volgut que hi hagi tres verbs forçosos: dialogar, dialogar i dialogar”.

Sobre el resultat, Ferré s’ha mostrat relativament satisfet perquè “hem guanyat als nuclis del Poble i de Segur i a part de les urbanitzacions, malgrat que el nucli de la Platja ens ha tombat una victòria que hem estat acaronant tota la nit electoral”. Tanmateix, “no estem contents de la pèrdua de dos regidors, malgrat que la segona posició no sigui dolenta considerant les nostres circumstàncies, venint de l’oposició municipal, havent canviat el cap de llista i renovat la candidatura en la seva pràctica totalitat”.

Ramon Ferré també ha volgut destacar “la injustícia que no hagin pogut entrar a l’Ajuntament persones que haurien estat excel·lents regidors i que s’han deixat la pell treballant en els darrers mesos en el nostre projecte. Els vull agrair el seu esforç i felicitar-los públicament”.

1 comentari:

  1. No sé pas Ramon, ja he llegit que hi ha la possibilitat de pacte amb CiU, però hem de reconèixer que resulta una mica difícil de pair, no hi ha cap més alternativa possible?

    ResponElimina