dissabte, 29 de novembre del 2014

El PSC es compromet a prioritzar la millora dels carrers que, a la vegada, resolguin els problemes d'inundabilitat


El PSC de Calafell ha manifestat que caldrà prioritzar la renovació i millora de carrers que, a la vegada, resolguin els greus problemes d’inundabilitat que pateixen molts sectors del municipi. L’anunci s’ha fet en la segona presentació, en aquest cas a Segur de Calafell, de les 25 propostes per a la futura dècada sorgides d’un procés partipatiu organitzat pels socialistes. En aquest procés, la ciutadania ha manifestat que les seves màximes prioritats locals són la reparació de carrers i la solució als problemes que provoquen els aiguats.

El candidat del PSC a l’alcaldia, Ramon Ferré, ha subratllat que “el temporal d’aquesta setmana ha posat en carn viva el problema, però la ciutadania se n’ha vingut queixant al llarg de tot l’any que ha durant el procés ‘Calafell 25x25’”. Ferré ha afegit que “d’acord amb la filosofia d’aquest procés, hauran de ser els veïns els qui ho decideixin mitjançant uns pressupostos participatius, però a nosaltres ens sembla que, ja que les coses s’han de fer a deu anys vista perquè no hi haurà diners per fer-ho tot a la vegada, val la pena matar dos ocells d’un tret”.

En la segona presentació de les propostes del “Calafell 25x25”, el PSC han insistit en una de les més importants: la rebaixa de l’IBI d’un 10%. “És una mesura necessària després dels augments dels darrers anys i en aquest context de crisi. I els dos milions d’euros que minvaran els ingressos de l’Ajuntament resulten assumibles”, ha explicat Ferré.

Entre la resta propostes, destaca, a més de la necessitat de reparar carrers i endreçar l’espai públic en general, la creació d’ocupació amb nous productes turístiques, les facilitats a les empreses i les contractacions locals per a les obres municipals. També el suport als afectats per la crisi amb uns serveis socials més àgils i una garantia de mínims alimentaris i higiènics.

“Totes les propostes són realistes i possibles, i estan quantificades econòmicament. Bona part, en realitat, no costen diners o molt pocs, és qüestió de voler. Per a la resta, estimem que podrem destinar uns 5 milions d’euros anuals a les inversions. I les mesures de despesa corrent costaran 3 milions d’euros durant els 10 anys. Són xifres viables”, explica Ferré.

El portaveu socialista subratlla, però, que “si important és el què farem, més ho és encara com ho farem. Hem de trencar motlles i fer-ho tot de la mà de la ciutadania. Serà la ciutadania qui decidirà, amb un mecanisme de participació, on van a parar els diners dels impostos, què es fa al seu barri i què es fa primer i què es deixa per desprès”, subratlla Ferré.

El candidat posa un exemple de canvi en les formes de fer de tota la vida al municipi: “D’acord amb el resultat del procés participatiu, les inversions es distribuiran equitativament entre els nuclis del municipi segons el seu número d’habitants. Aquest és un canvi radical que estem segurs que acabarà amb greuges històrics i construirà un municipi més unit i cohesionat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada