dijous, 29 de maig del 2014

Resum de la sessió plenària d'avui


Avui dijous s'ha celebrat una nova sessió plenària ordinària, corresponent al mes de maig. En els punts de l'ordre del dia, poca cosa destacable. En primer lloc, donar compte de l'informe trimestral d'execució del pressupost.

El segon punt, destinava 1'2 milions d'euros al Passeig Marítim de Calafell Platja. Com que l'equip de govern, per fi, ens ha fet cas, hem aprovat el punt. Des del PSC vam demanar que es destinés els diversos romanents que hi han hagut a les dues obres prioritàries en aquest mandat (el pas soterrat i el Passeig Marítim de la Platja). Com que no sabem quan val el pas, encara, ens sembla bé que es doti tot el pressupost per a fer el Passeig Marítim de la Platja.

El tercer punt era la reversió de la cessió del terreny cedit a Ensenyament per a fer l'escola definitiva del CEIP Vilamar, ja fa quatre anys. Aquest terreny s'havia cedit a Ensenyament i, el govern actual (CiU-PP) havien tornat a cedir part del terreny a l'empresa Mercadona per a fer l'aparcament annex al nou mercat. Entrant en contradicció les dues cessions, el grup municipal del PSC va entrar un escrit demanant que es posés ordre en aquest error. CiU i PP han considerat que la millor opció era desfer la cessió feta a Ensenyament en el seu dia, deixant l'escola Vilamar sense cap ubicació definitiva. No ens hi hem oposat, ja que el futur de l'escola Vilamar és incert, per manca d'alumnes futurs. Però no ho hem aprovat, fins que no es contempli una nova ubicació per a aquesta escola.

Acabats els punts de l'ordre del dia, s'ha procedit a l'apartat de Precs i Preguntes dels Regidors. En José Bonilla ha comentat diversos temes de l'urbanització Mas Mel: palmeres podades a mitges, brutícia a la zona verda, herbes als carrers, tapes de clavegueram que fan soroll quan les trepitgen els vehicles,... També ha recordat el compromís de l'alcalde de posar la placa del Teatre Joan Colet en un lloc més visible que on es va posar el dia del "bateig" de la instal·lació cultural.

La Yolanda Almagro ha demanat a la regidora d'ocupació, Sandra Suárez, que informi més a les comissions dels projectes que tiren endavant des de la regidoria. També ha demanat la repercussió econòmica que va tenir el Family Weekend, a la regidora de Comerç i Turisme.

La Tere Cumplido ha demanat a la portaveu de CiU que rectifiqués les seves declaracions, fetes en el ple del 23 de desembre del 2013, on afirmava que el PSC, en l'anterior mandat, havia tret diners de les partides de Benestar Social. S'ha demostrat que això no era cert! També ha demanat que es posin reforços a Benestar Social per a suplir alguna baixa que obliga a donar hores, a les persones que s'apropen, pel mes d'agost. Això suposa un retard important en l'atenció a les persones necessitades que els fa impossible poder tirar endavant durant moltes setmanes.

El Toni ha comentat al regidor de Participació Ciutadana que el cost de la campanya de civisme, que no va saber respondre en el darrer ple, era de gairebé 27.000 euros. També ha lamentat que no s'informi a la comissió d'esports d'alguns actes que organitza la regidoria, com el Campionat Ultimate de Frisbee. Finalment, ha posat èmfasi en l'estat de deixadesa i brutícia que pateix la pista del castell, on manca vigilància i manteniment des de fa temps.

El Ramon Ferré Ha demanat a l'equip de govern que informi dels actes solidaris que es porten a terme en el municipi i que mirin de no solapar-los, com ha passat en aquest proper cap de setmana, per a que no es vegin perjudicats. També ha demanat que els alts càrrecs polítics que venen a les juntes de seguretat donin exemple i no aparquin davant les escales de l'ajuntament, lloc on es multen als ciutadans per aparcar. Per acabar, ha posat èmfasi en els errors que s'estan cometent en la implantació del pla de mobilitat que ha impulsat l'ajuntament, tant d'informació als ciutadans, com de problemes per a poder sortir dels seus garatges respectius, obligant-los a pagar contraguals. També ha demanat que s'obri un pas en la bateria d'aparcaments que s'han pintat en el carrer Islàndia per a poder accedir a un terreny de propietat municipal on aparcaven els veïns. Finalment, ha demanat que s'estudiïn els carrers en cul de sac (Dr. Trueta, Ferradura,...), on s'han pintat els aparcaments i fan impossible que es creuin dos vehicles en sentits oposats.

Acabat el Ple, s'ha procedit al torn de Precs i Preguntes del Públic. L'Arturo ha demanat agilitat en la resolució de la demanda de responsabilitat civil d'una veïna de Segur per tal de que pugui tenir les seves ulleres, trencades en una caiguda a la via pública. També ha demanat que s'apartin els contenidors que tapen els rètols indicatius d'autopista que hi ha a l'avinguda Espanya.

El Manel ha posat de manifest que la duració dels precs i preguntes, comparada amb la del ple, és major degut a la seva importància pels ciutadans. Ha demanat a la regidora d'hisenda que dimiteixi, si no aconsegueix el préstec per a fer el Passeig Marítim. S'ha sorprès de que el regidor de Participació Ciutadana i Comunicació, Quim Vidal, sigui qui doni les explicacions del Pla de Mobilitat que l'ajuntament està implantant a Segur, enlloc del regidor de Via Pública, de Seguretat o d'Urbanisme. Ha demanat que s'expliqui en la web que el poblat de Montpaó és una ruïna, per evitar malentesos als turistes que hi pugen. Finalment, també ha demanat explicacions per les notícies aparegudes en premsa de que l'ajuntament té dues licitacions en el Tribunal Català de Contractació, com són la construcció del tanatori i el manteniment de l'enllumenat públic.

5 comentaris:

  1. Demanar la dimisió d'un polític si no li concedeixen un crèdit? Cada dia estem pitjor.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tienes razón cada día estamos peor, peor gobernados por unos ineptos que no saben adecuar los presupuestos en los tres años que llevan de mandato para hacer unas obras previstas desde el inicio, y que para ejecutarlas piden un crédito.
      Si, cada día estamos peor.

      Elimina
  2. Cuántos millones de euros pidió el PSC?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Y cuantos pidió Ciu ????? y porqué no nos vamos a la época del cromagnon ?? Que hartura del y tu más, de hacer demagogia y no buscar soluciones. Como está el patio económicamente a día de hoy no es lo mismo que hace 6 años, estimado anónimo, pero claro, a ti este detalle no te interesa sacarlo a la palestra. No cambiáis, sois unos vagos de lengua viperina.

      Elimina
    2. No te enteras, o no quieres hacerlo. No te hablo de dinero, sino de la gestión del presupuesto.
      La cantidad es importante, pero cómo y cuándo gastarla también. A eso se le llama gestión.
      No es tan solo por la inoportunidad de la petición del crédito, es que a estas alturas del proyecto de ese equipo municipal, ya deberían haberse ejecutado esas obras o por lo menos haberlo tenido todo a punto para hacerlas.
      No es de recibo dejar un sobrante de varios millones en cada uno de los ejercicios anteriores y tener que solicitar ahora un crédito para acabar unas obras que ya estaban previstas hace tres años.

      Un saludo.

      Elimina