dimecres, 12 de febrer del 2014

Primàries europees a Calafell


Per primera vegada, el PSC ha convocat unes eleccions primàries a Catalunya per tal d’escollir el socialista català que encapçalarà la veu del nostre partit a les properes eleccions al Parlament Europeu.

La designació del nostre cap de candidatura és va fer per mitjà d’una elecció en la qual estaran convocats per participar tots els afiliats/des del PSC –militants i simpatitzants- segons el reglament específic que s’ha elaborat des de la Comissió d’Organització i Reglaments, i que fou ratificat en el darrer Consell Nacional del passat 15 de desembre.

Des de la Secretaria d’Organització es var vetllar pel foment de la participació a totes les agrupacions i federacions distribuïdes arreu de Catalunya i garantir la infraestructura electoral per als candidats/tes.

L’objectiu, doncs, d’aquests comicis era comptar amb la participació directa de tots els militants i simpatitzants per poder debatre i escollir quin/a company/a haurà de representar-los a les eleccions europees del 25 de maig de 2014.

51 persones van votar a l'agrupació de Calafell, 37 militants i 14 simpatitzants. El guanyador va ser en Javi López, Primer Secretari de les JSC. Aquesta aposta dels socialistes per un candidat jove és el reflex del model que pretén engegar el PSC per a donar el relleu als joves dins el partit i renovar l'esperit, les idees i les cares al capdavant del mateix.


Tant el Portaveu del Grup Municipal, Ramon Ferré, com la Primera Secretària de les JSC de Calafell, Noemí Espigares, van participar en la votació de dissabte. També ho van fer la Primera Secretària de l'agrupació, Yolanda Almagro, i altres regidors del Grup Municipal. Noemí no va amagar quina era la seva opció escollida per a encapçalar el projecte socialista a Europa. També volem agraïr la dedicació i participació dels militants que van estar al peu del canó per a poder fer possible aquestes primàries en la nostra agrupació.


Pels socialistes catalans, aquests comicis arriben en un moment clau per a la Unió Europea en què està en joc el seu model econòmic i social, així com el seu futur polític, i és en aquest sentit que el Parlament Europeu jugarà un paper cabdal a l’hora de dissenyar i aprovar quines seran les directrius que marcaran les polítiques públiques comunitàries dels propers anys, que ens afecten directament com a ciutadans de la Unió.

Els i les socialistes europeus volem destacar la importància que, també per primera vegada, tots els partits socialistes, socialdemòcrates i laboristes europeus acordarem l’elecció d’un candidat comú per a tota la UE que serà la persona que proposarem que presideixi la Comissió Europea si compta amb la confiança majoritària del Parlament Europeu.

En aquest context, des del PSC ens reafirmem en el nostre projecte federalista per Europa, i en la nostra aposta per una Europa més social i justa, i per continuar dins de la Unió Europea, en el marc d’una Espanya Federal.

2 comentaris: