dimarts, 24 de desembre de 2013

Resum de les dues sessions plenàries d'ahir

Façana de l'ajuntament de Calafell en ferro, obra de Ramon Armajach

Ahir dilluns, es van celebrar dues sessions plenàries a la sala de plens de l'ajuntament de Calafell. La primera corresponia a una sessió extraordinària i urgent per a tractar punts que s'haurien d'haver passat pel ple ordinari d'aquest mes. La segona sessió era la corresponent al ple extraordinari que va demanar l'oposició al complert per a que l'ajuntament obrís el menjador social durant els 18 dies de vacances de Nadal i no deixés sense possibilitat de menjar als que hi assisteixen, en unes dates tant assenyalades.

En la primera sessió, el PSC va votar en contra de l'urgència perquè l'equip de govern va fer aquest ple extraordinari i urgent per a poder marxar de vacances. Això va suposar que tinguéssim un sol cap de setmana per a preparar el ple i no disposéssim de la documentació escrita que habitualment tenim. El mal tracte i la desconsideració a l'oposició que l'equip de govern manifesta va provocar la nostra indignació i enuig.

En la primera sessió es van desestimar les al·legacions presentades pel PSC a les ordenances fiscals, a les bases d'ajuts per a l'IBI i a una modificació pressupostària. En la primera, demanàvem que l'equip de govern reduís un 10% el tipus de l'IBI per a compensar la pujada recomanada pel govern central fa dos anys i que, just el dia abans de l'aprovació de les ordenances pel 2014 de l'ajuntament, el govern del PP va prorrogar.

En la segona, demanàvem que els requisits necessaris per a accedir als ajuts de l'IBI fossin suavitzats. Només 41 de més de 45.000 rebuts d'IBI van ser bonificats el 2013. Per aquest motiu, demanàvem al govern que els requisits fossin menys per a que les persones i famílies necessitades hi poguessin accedir.

En la tercera, una modificació pressupostària que trèia més de 26.000€ de partides de Benestar Social. El PSC demanava que aquests diners es destinessin a altres partides de la mateixa regidoria, per a ajudar a les persones que més ho necessiten. Per exemple, fent que el menjador social no tanqués aquests divuit dies de Nadal i deixés als usuaris habituals en una situació precària els dies que més falta els fa, precisament.

En el segon ple, vam demanar que s'obrís aquests divuit dies el menjador social que hi ha a l'Institut Camí de Mar. L'equip de govern es va tancar en banda i només va oferir menjar a aquestes persones que, en molts casos, no tenen ni cuina per a fer el menjar, electricitat o aigua per a cuinar. També es va demanar que es donés la possibilitat de dutxar-se a les persones que ho necessiten cada dia, en els poliesportius i instal·lacions esportives. Actualment, només es poden dutxar dos cops per setmana. Així mateix, el PSC va reclamar que es donessin kits d'higiene personal a aquestes persones, ja que alguns no poden anar a les entrevistes de feina perquè no es poden ni afaitar. En definitiva, una manca absoluta de projecte polític i un intent de desviar les responsabilitats polítiques als tècnics de l'ajuntament que fan el què poden i estan desbordats per la situació. Mentrestant, els polítics de CiU i PP treuen els diners dels ajuts per a fer obres! Tot plegat, lamentable.

Cap comentari:

Publica un comentari