diumenge, 12 de maig del 2013

Estalvi, per a què?


Aquesta setmana hem pogut llegir a la premsa com l'Ajuntament de Cunit intenta estalviar en abalisament de les platges. Evidentment, la situació de l'Ajuntament de Cunit no és la mateixa que la de l'Ajuntament de Calafell. Però, des de la regidoria de Medi Ambient, l'any passat es van gastar 34.000 € en l'abalisament de la platja. Aquest any, seran prop de 35.000 €. Una mica més car que l'any passat!

En aquesta línia, la setmana passada vaig poder assistir a una mesa de contractació on s'adjudicava el nou servei de telefonia mòbil i fixa. La regidora de Serveis Interns s'havia omplert la boca dient que estalviaria molts diners, ara que ella n'era la responsable. Després de que el concurs quedés desert i s'obrís un procediment negociat, tot feia pensar que podria ser possible. Al final, el servei ha quedat en mans de les mateixes empreses que el feien, fins ara.

Durant la mesa de contractació, ens van explicar els informes tècnics i ens van dir que el servei seria millor que l'actual. En telefonia fixa, l'Ajuntament de Calafell tenia 8 megas per a la sortida de l'ADSL, cosa que provocava col·lapse en alguns moments i lentitud del servei. Amb el nou contracte, s'instal·larà una connexió mitjançant fibra òptica que donarà un ample de 40 megas. En telefonia mòbil, ens van dir que canviarien els terminals i que intentarien homogeneïtzar els models d'aparells que utilitzen els diferents treballadors municipals.

Jo només vaig fer una pregunta: quant ens costarien els nous contractes? El tècnic em va dir que, en la telefonia fixa costaria uns nou-cents euros més al mes. I, en canvi, la telefonia mòbil costaria uns quatre-cents cinquanta euros menys que el contracte vigent. Per tant, no veig l'estalvi per enlloc! En resum, tindrem un millor servei de telefonia a l'ajuntament, però ens costarà uns quatre-cents cinquanta euros més al mes.

En definitiva, a Calafell no tenim la necessitat d'estalviar i, per aquest motiu, tot costa una mica més car. I això que, a la web municipal, encara tenen penjat l'informe de la situació econòmica de l'Ajuntament de Calafell que va fer el nou govern per a justificar que el PSC, en el govern anterior, no havia deixat diners. Pura fal·làcia!

2 comentaris:

  1. El sobrecoste será por los terminales último modelo que se habrán pedido algunos, o mejor dicho algunas, del equipo de gobierno. Dado que todavía no han salido al mercado ni el Iphone 5S, ni mucho menos el Iphone 6, será algún Samsung Galaxy?

    Por cierto, más allá de contratar tarifas planas para llamadas de voz, que existen y que por volumen podrían salir muy económicas, la mejor forma de ahorrar es llamar menos. O llamar lo imprescindible y para usos oficiales. Se entiende, verdad?

    ResponElimina
  2. Para encontrar fórmulas de ahorro hay que tener voluntad de hacerlo y mirarse algo más que los terminales.
    La austeridad y el ahorro para los demás, si solo los utilizaran para trabajar, con seguridad que no precisaban ni tarifa plana, con la mini iban todos bien servidos.
    Un saludo

    ResponElimina