diumenge, 3 de gener del 2021

Temps per al consens

(Article escrit i publicat a Info Calafell abans de l’aprovació del pressupost municipal per a 2021)


El pressupost de l’Ajuntament de Calafell per a 2021 s’aprovarà amb un ampli suport. Hem tancat un acord amb ERC que farà que aquesta força aprovi els comptes per a l’any vinent, amb propostes seves de molta entitat. I un altre, amb Sumem+ Junts i la CUP, que incorpora al pressupost vuit propostes dels dos grups, que, de la seva banda, facilitaran l’aprovació del pressupost amb la seva abstenció.

Prèviament, els grups que donen suport al govern (PP, En Comú Podem i UAM) havien fet les seves aportacions durant el procés d’elaboració del projecte pressupostari. Per tant, no estem parlant només d’una aprovació amb un ampli nombre de suports. Parlem també d’una participació activa de la major part de forces polítiques.

Amb aques treball conjunt, hem consolidat una línia de diàleg que pot tenir continuïtat. Les circumstàncis que ens toca viure són difícils i això està facilitant graus importants de consens a l’Ajuntament. Ja es va veure quan es van aprovar les mesures d’emergència davant de la pandèmia, en forma de Pla de Rescat. Un exemple a seguir, si ens permeten la immodèstia, en mig de tanta tensió política a tot arreu.

Encara falta molt temps perquè la pandèmia pugui ser dominada i, per tant, no hem de preveure canvis a curt termini en la situació. La mateixa elaboració del pressupost municipal per a l’any vinent ens ho ha fet ben palès. Però el que encara ens queda per passar anirà millor si tots i totes persistim en anar plegats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada