dijous, 6 de setembre de 2018

Resum del darrer Ple


El dilluns 3 de setembre, per la tarda, es va celebrar la sessió ordinària del mes de setembre Ple de l'ajuntament de Calafell. En ella, es va aprovar el pressupost pel 2018 i el reglament pels segons pressupostos participatius, els del 2019, on s'ha introduit una novetat com és la que tot el procés es farà a través de la web municipal.

El pressupost aprovat pel 2018 supera els 49 milions d'euros i contempla totes les inversions que ja s'havien introduit en una modificació prèvia del pressupost prorrogat. Però, també, permet millorar alguns serveis, donar més subvencions a les entitats esportives, completar el Pla de Barris, augmentar l'horari del transport urbà, ampliar la conservació i museïtzació del patrimoni històric, continuar la remunicipalització de serveis i ampliar l'oferta de promoció econòmica i d'activitats del municipi.

També es va aprovar l'acta de delimitació territorial que defineix el límit del terme municipal entre Cunit i Calafell. Es va ratificar un decret d'alcaldia que resolia la revisió d'ofici d'un expedient administratiu d'urbanisme de reclamació patrimonial d'un privat.

Finalment, també es va debatir la moció sobre les mesures de protecció als guarda-raïls de la TV-2126 i la C-31 que havia presentat el PSC. A la moció s'hi van afegir tots els grups municipals, fent una moció conjunta, afegint que es reclamés a l'Estat el compliment dels acords presos en el Congrés per a la instal·lació de les proteccions en les carreteres i vies d'àmbit estatal. Però, també, es va afegir que l'ajuntament revisés les seves vies i posés els mateixos guarda-raïls en els carrers del municipi on hi siguin.

Un cop acabat el torn de Precs i Preguntes dels Regidors, es va donar lloc al torn de Precs i preguntes del Públic. Es va començar contestant els precs i preguntes del darrer Ple. Seguidament, l'Antonio va demanar on s'ubicaria a l'entitat Units pel Ball mentres duressin les obres del Pavelló Joan Ortoll. El mateix va demanar el Rafa. La Carmen va demanar que es fes una vorera a Mas Romeu i que es revisés el protocol d'actuació de l'accident que van tenir dos agents amb el vehicle, en la passada Festa Major del Poble. El Patricio i l'Antonio van demanar explicacions per la retirada del material de l'ARC d'un pis propietat municipal. El Luís va demanar que es retirés la zona taronja i que no s'identifiqués a l'associació de veïns Sant Miquel amb cap partit polític. La Isabel va demanar que es posessin uns contenidors a l'estació, que es pensés en canviar el monocultiu del turisme prestat que hem tingut aquests anys i que s'obrís expedient als bars musicals que incompleixen la normativa, al carrer Monturiol. La Neus va demanar què es faria amb el pis que l'ajuntament ha buidat i si tindria el mateix dret que la resta a poder optar-hi. El Manel va demanar que la nova regidoria de Protecció animal tractés la prohibició de la caça en el terme municipal i que els bars del passeig marítim netegessin el terra de greix que hi deixen. El Mateu, finalment, va dir que la seva intervenció, en el ple passat, no va ser desproporcionada.

Cap comentari:

Publica un comentari