dijous, 19 de gener del 2017

Plaça de toros de Segur: una sentència injusta i que no compartim, però que haurem de pagar


L’Ajuntament de Calafell haurà de pagar un milió i mig d’euros per una sentència que considera injusta i no comparteix, però que haurà d’acatar tant si li agrada com si no. És l’afer de la plaça de toros de Segur, un serrell urbanístic que es remunta al Pla General de 1989. En realitat, a un model turístic, el dels anys 60 del segle passat, que fa dècades que va morir ell sol. Però que ens acaba petant ara a les mans, tant temps després, i amb un cost econòmic important.

Discrepem rotundament que s’hagi d’expropiar un terreny que ja és un equipament. En realitat, s’expropia per aconseguir un terreny per equipaments. És a dir, just a l’inrevés del que diu el tribunal. No té cap lògica. És absurd. Però en aquesta vida no n’hi ha prou amb tenir raó: a més, te l’han de donar. I el tribunal no ens l’ha donat. Segurament sense ser conscient del mal que fa i del problema que li provoca a l’Ajuntament.

I el problema no és, afortunadament, no poder-ho pagar, sinó les moltes coses que es quedaran sense fer, o que s’hauran de postergar, per atendre aquest pagament. Les moltes necessitats que arrossega Calafell i que podien començar  a atendre’s aquest any i els dos o tres propers queden en entredit, i els ciutadans lògicament perjudicats, per una resolució judicial incomprensible.

Des del govern municipal hem obert una negociació amb els demandants per intentar mitigar aquest daltabaix amb un pagament fraccionat en tres anys. El tràngol serà més passador, si ho aconseguim. Però només això. Seguirem tenint durant uns anys un problema per causa d’una sentència que, a diferència d’altres que han recaigut contra el nostre Ajuntament, no té ni cap ni peus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada