dijous, 15 d’octubre de 2015

Reanimar l’economia i generar ocupació, la primera de moltes prioritats

Les xifres de l’atur al Baix Penedès són dramàtiques de debò. És la comarca amb l’atur més alt de Catalunya, i no aïlladament, sinó la pràctica totalitat de mesos. I Calafell no és el poble de la comarca en pitjor situació, però poc li falta. Per això hem de fer tot el possible per reactivar l’economia local i comarcal i generar ocupació.

Tanmateix, això no pot quedar-se en un enunciat retòric, com ha passat molt sovint altres vegades. Tot el contrari, cal posar mans a la feina, i de debò. Deixar-se la pell treballant en projectes concrets i que donin resultat com més aviat millor.

De moment, en els poc més de quatre mesos de mandat l’Ajuntament ha posat les següents accions concretes per promocionar l’economia del municipi i generar ocupació, a curt, mig i llarg termini:

–Hem reorganitzat internament l’Ajuntament perquè tota l’oferta formativa municipal basculi al voltant de l’ocupació.

–Ha començat el cicle formatiu de grau mig de jardineria i floristeria a l’Institut La Talaia. És un sector econòmic en el qual hi ha demanda laboral.

–Hem ofert un curs de vigilants de seguretat i un curs de controladors d’accessos a locals i espectacles públics. Són també dues professions amb més demanda que la resta.

–S’ha creat un nou certamen comercial, el Calafell Summer Nights, que va ser tot un èxit.

–La prevenció del top manta ha fet baixar aquesta activitat il·legal i el perjudici que ocasiona al comerç.

–Han començat les obres del Centre de Dia i del Centre Ocupacional de la Masia de la Sínia. Quan estigui acabat, es crearan llocs de treball.

–Hem començat el procés per homologar-nos com a destinació de turisme sénior europeu, per tal d’atreure visitants en temporada baixa.

–S’ha aprovat una nova convocatòria d’ajuts per a la rehabilitació d’edificis al nucli antic.

–S’ha aprovat una nova convocatòria de subvencions per a la reforma de locals comercials i fomentar la renovació del comerç i l’obertura de nous negocis.


Altres mesures signifiquen o significaran menys càrregues per les famílies i, per tant, més diners disponibles. Entre altres:

–Hem renunciat a l’actualització automàtica de valors cadastrals, que hauria fet pujar el rebut de l’IBI.

–Hem posat en marxa la reducció de l’IBI d’un 10% per l’any vinent.

–La rebaixa de les quotes mensuals a les llars d’infants ha incrementat la matrícula un 32%. Aquesta decisió va ser presa per l’anterior govern, s’ha de reconèixer, però també que van fer-ho l’endemà que nosaltres ho incorporéssim al nostre programa: les coses com són...


I que ningú cregui que això és retòrica per omplir un article. Darrera d’aquestes decisions hi ha desenes de milers d’euros, o centenars de milers. De fet seran milions d’euros, quan s’apliqui la rebaixa de l’IBI a partir de l’any vinent. El compromís no pot ser més evident. Estem treballant en moltes altres iniciatives, tan públiques com privades. No volem avançar esdeveniments sobre gestions que no han culminant. Però sí fer palès que allò de deixar-nos-hi la pell no anava de broma, no.

Cap comentari:

Publica un comentari