dimarts, 19 d’abril del 2022

De nou el Primer de Maig

 


Enguany tornem a celebrar el Primer de Maig tal com els socialistes de Calafell ho fèiem abans de la pandèmia. Torna la trobada al Port de Segur, on compartirem esmorzar i companyia, afinitat i pertinença com a persones d’esquerres...

Podem fer-ho perquè la pandèmia comença a quedar enrere. Potser cal encara alguna precaució i, per això, farem una festa més curta i amb aforament limitat. Però l’important és que podem tornar a fer aquestes activitats, com moltes altres que van quedar interrompudes, en una passa més cap a la normalitat. Tanmateix, hi ha una cosa més rellevant encara i que fa més necessari que mai el Primer de Maig.

La crisi econòmica que ha provocat la pandèmia, agreujada per la guerra a l’Est d’Europa, ha fet paleses les desigualtats de la nostra societat. També ha fet evident que els treballadors i les treballadores no poden abandonar la lluita pels seus drets i per les conquestes socials assolides durant dècades. Ni poden continar sent els únics que paguin les crisis.

Ningú té la culpa o és responsable d’un fenomen originat en la natura, però és la resposta que hi donem el que compta. I aquí sí que hi ha diferències i és on estem la gent d’esquerres. A favor dels més desvalguts, dels que pateixen situacions injustes, dels que viurien encara pitjor si la força política o sindical de les esquerres defallís.

No és sobrer recordar-ho quan la dreta més extrema campa de nou i de forma del tot desacomplexada, “tocant poder” amb les conseqüències que ja es veuen  per Europa i que aquí “tastarem” aviat si no ho evitem.

I ho evitarem amb governs progressistes forts, als estats, però també a les ciutats i als pobles. Ho evitarem implicant-nos, no deixant ningú enrere i aconseguint una societat més justa, amb prosperitat per a tothom. Us convidem a participar d’aquesta idea i a implicar-vos I ens veiem el Primer de Maig i tots els dies que calgui per a aconseguir-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada