dimecres, 27 de maig del 2020

Després del xoc, el rescat


La sacsejada causada per la pandèmia del coronavirus ha estat immensa. El cost humà és altíssim. I la devastació social i econòmica serà important. No té sentit dir que no serà així, i que recuperar-nos serà difícil, molt difícil... Podem donar-nos ànims, però no enganyar-nos.

Per això, ara que la pandèmia té una evolució més o meys positiva, hem de començar a mirar endavant. Sense oblidar que no hem guanyat la batalla contra el virus i que les successives obertures del confinament no ens han de relaxar, ni fer baixar la guàrdia, hem de pensar en el demà. Dit d’una altra forma, hem de passar dels plans de xoc, dictats per les extremes urgències del moment, als plans de reconstrucció i rescat.

I això no és cosa únicament dels governs nacionals. També els ajuntaments hi hem d’intervenir. En primer lloc, perquè no es podrà malaguanyar cap mà. I en segon, però potser no en últim lloc, perquè els municipis no estem mancats d’alguns recursos i mitjans. No són comparables als dels estats, ni de bon tros, però estan prop de la ciutadania i cobreixen qüestions que seran clau en els propers mesos, com l’atenció social i la promoció economica local.

I seran qüestions clau, perquè hem de rescatar les famílies i persones amb la vida desmuntada per la pandèmia. I, a la vegada, rescatar els autònoms i les petites empreses, que són la principal font de riquesa i llocs de treball del nostre municipi.

Per això, el PSC ha plantejat a tots els grups polítics de l’Ajuntament, un Pla de Rescat, amb una important quantitat de diners per poder encarar el que se’ns tira a sobre. I de fet, aquest pla, com les mesures de xoc desplegades fins ara, s’està elaborant amb un grau altíssim de diàleg i consens. És molt possible que sigui així perquè tots els regidors i regidores estem a peu de carrer, compartint amb la ciutadania del nostre poble el mateix patiment i els mateixos temors.

Què diferent d’alguns espetacles indecents que contemplem, mig incrèduls, mig estupefactes, en altres àmbits polítics. Quina manca d’altura de mires, quin poc patriotisme, quina poca empatia amb milions de prsones... A Calafell, podem dir amb orgull que està sent diferent. I els socialistes volem mostrar el nostre agraïment a la resta de partits, per ajudar a fer-ho possible.

En breu podrem donar més informació sobre el Pla de Rescat, una acció molt important i molt contundent, en la qual es mobilitzaran més de 8 milions d’euros, entre mesures directes i formació de reserves per si hi ha rebrots de la pandèmia o efectes més greus dels que ara es puguin preveure. Allò que serà decisiu, tant o més que les xifres, tot i no ser poc importants, serà una intenció molt clara: la de no deixar ningú enrera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada