diumenge, 21 de juliol del 2019

El Ple aprova sortir de l'Associació de Municipis per la Independència


(Text: ajuntament de Calafell)

També tirarà enrera les quotes dels anys 2016, 2017, 2018 i 2019

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat revertir l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). També ha acordat tirar enrera les quotes dels anys 2016, 2017, 2018 i 2019. Una moció presentada pel grup del PP ha tirat endavant amb 12 vots favorables (PSC, Ciutadans i PP), 7 vots en contra (ERC, Sumem-Junts i CUP) i 2 abstencions (UAM i En Comú Podem).
La moció defensava el principi d’objectivitat de l’Administració i afirmava que l’acord d’adhesió a l’AMI, aprovat el 28 de setembre de 2018, era contrari a dret. Segons el text de la moció aprovada, “l’Ajuntament no pot actuar en representació o al servei de grups o col·lectius d’un determinat signe polític o ideològic, sinó al servei de l’interès general”.
També diu: “L’acord pel qual l’Ajuntament de Calafell s’adhereix a l’Associació de Municipis per la Independència és una decisió de pur posicionament polític, que persegueix una finalitat contrària a l’ordenament jurídic. Que s’ha instrumentalitzat un òrgan municipal per a prendre partit clarament per una opció política, en detriment de l’altra, sobre una matèria que, a més, no pertany a l’àmbit de la competència local”.
En la mateixa sessió, celebrada aquest 11 de juliol, s’ha aprovat també, i arran de la mateixa moció, anomenar Plaça de la Democràcia a la placeta existent davant les dependències municipals del nucli de la Platja. Ara fa nou mesos, aquest espai va ser batejat com a Plaça U d’Octubre, per un acord plenari de l’anterior consistori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada