dilluns, 23 d’octubre de 2017

Resum de les sessions plenàries d'avui


Aquesta tarda, s'han celebrat dues sessions plenàries extraordinàries i urgents, a l'ajuntament de Calafell. La primera d'elles, amb diversos punts de caire econòmic i de gestió, per a tancar l'exercici del 2017. La segona, per a aprovar dues mocions sobre l'actualitat política del país.

En la primera de les sessions plenàries, s'han aprovat tots els punts de l'ordre del dia, gairebé per unanimitat dels regidors, en la majoria de casos. Entre els assumptes més importants, hi havia el conveni amb la Generalitat de Catalunya per a fer un Pla Educatiu d'Entorn, a totes les escoles del municipi. Aquest pla permetrà plantejar una major integració social i cohesió entre els alumnes dels centres, coordinant els seus programes educatius per a afavorir els més necessitats i evitar-ne l'exclusió social. Feia anys que Calafell perseguia aquesta possibilitat i, per fi, ha estat possible!

També, a nivel educatiu, s'ha renovat el conveni amb l'Associació per a la Creació d'Estudis i Projectes Socials (CEPS), entitat que té signat un contracte amb la Generalitat per a dur a terme la gestió de la Unitat Externa d'Escolarització (UEC). L'import de la subvenció és de 4.500 euros. La UEC és un instrument per a permetre que els alumnes que no segueixen el curs escolar normal no es trobin desemparats i puguin continuar el seu aprenentatge, evitant el risc d'exclusió social.

També s'ha aprovat l'ordenança d'administració electrònica i de transparència de l'ajuntament de Calafell, els contractes-programa amb l'empresa municipal, CEMSSA, per a la gestió de la zona blava, la grua municipal i els serveis pels banyistes (ombrel·les i hamaques).

A nivell econòmic, s'han donat compte de diversos informes de tresoreria i intervenció. S'han donat de baixa cobraments pendents d'exercicis anteriors, alguns d'ells del 2009 en endavant.

Finalment, s'han aprovat dues modificacions pressupostàries. La primera d'elles, finançada amb Romanent Líquid de Tresoreria, de més de sis-cents mil euros. En ella, s'han posat diners per a canviar les màquines de la zona blava, amortitzar una part de la nau de serveis situada al Parc Empresarial, encarregar els estudis per al seguiment del servei de brossa i la municipalització de diversos serveis (com la neteja d'edificis municipals) i encarregar la modificació de l'aire condicionat del Mercat Municipal, amb problemes des de la seva obertura.

En la segona modificació pressupostària, finançada amb la baixa que hi ha hagut en l'obra del Camp de Futbol, de més de dos-cents mil euros, s'han destinat seixanta-cinc mil euros a l'adequació del local de la Gent Gran de Segur, situat a l'edifici de Correus, l'edifici Casa Nova, al carrer Pau Neruda. Amb aquesta inversió, es pretén millorar la distribució del local i les condicions tèrmiques de l'edifici, permetent aconseguir una àmplia zona de ball i uns banys adaptats, amb la supressió de les barreres arquitectòniques interiors. També s'han destinat cent trenta-sis mil euros per a l'adequació de l'espai d'accés lliure a internet en l'edifici de la biblioteca que s'està construint, aprofitant la subvenció del Pla de Barris. Aquesta inversió s'ha hagut d'avançar per a poder aconseguir justificar la subvenció de tres-cents mil euros de la Generalitat per a la construcció d'aquest equipament.

En el segon Ple, s'ha aprovat una moció d'ERC de suport a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, empresonats per sedició. El PSC ha votat a favor, destacant la inoportunitat de la sentència, en un conflicte polític que no cal judicialitzar. També s'ha consensuat, amb els grups de CiU, CUP i ERC, la moció per a evitar l'aplicació de l'article 155 que pretén fer el Govern de l'Estat. El PSC ha votat a favor de la moció, després de retirar gran part del primer acord, on es donava suport al Parlament per a declarar la Independència de Catalunya, després del mandat popular després del Referèndum de l'1 d'octubre. Els grups que la presentaven han accedit a la petició socialista i s'ha acordat el redactat definitiu. En aquest Ple, el PP i Ciutadans han abandonat la sala per a no discutir les dues mocions.

Cap comentari:

Publica un comentari