dissabte, 26 de novembre del 2011

Alcalde Olivella: la gran decepció de Calafell


Tot polític que aspiri a ocupar la primera línia d'un partit, ha d'atesorar una sèrie d'habilitats que el capacitin tant per liderar un projecte de futur com per incentivar i motivar un equip de persones que treballin al seu costat. Tot un conjunt d'aptituds imprescindibles però certament difícils de conjugar. D'aquí que sigui molt difícil trobar un alcalde que faci gala d'aquestes característiques.

A Calafell, al llarg dels anys, hem tingut diferents perfils d'alcaldes. Alcaldes que, malgrat les oportunitats que han tingut per fer evolucionar el municipi, van practicar l'immobilisme. Alcaldes que, tot i el poc temps que van estar al poder, van realitzar una bona gestió, millorant els serveis als ciutadans i actualitzant el municipi. Alcaldes amb molta destresa per convèncer i seduir certs col·lectius de ciutadans però que no van aportar creixement ni progrés a Calafell. I també l'alcalde Olivella, la gran decepció. Un polític que va arribar a ser alcalde a l'any 2006 gràcies a un pacte intern del seu partit i sense, ni tant sols, ser cap de llista de la seva formació. Calafell va tenir durant divuit mesos un alcalde il·legítim, ja que el procediment que el va permetre arribar a l'alcaldia, encara que legal, no va tenir el suport de la població. A més a més, cal afegir que Convergència i Unió, en aquells moments, va ser la tercera força més votada, per darrera del PSC i ADMC. Fet que va provocar tot un desencant als ciutadans.

I avui, qué tenim? Doncs tornem a tenir al senyor Olivella ocupant l'alcaldia, fruit de les darreres eleccions municipals del mes de maig. Aquesta vegada, podem dir que Olivella és un alcalde lícit i genuí si atenem a les formes com ha arribat a ocupar el primer lloc del consitori. CiU va ser la força més votada als comicis municipals i, aquesta vegada sí encapçalava la llista de la coalició conservadora. En canvi, si fem un breu repàs de les actuacions de l'alcalde durant aquests ja sis mesos de govern, poder afirmar que no es tracta d'un alcalde autèntic. Un alcalde que ni ha comunicat a la població quin és el seu projecte de futur per Calafell, ni ha demostrat tenir el rigor i la valentia que se li suposa a un alcalde tras els darrers aconteixements ocorreguts. Un alcalde que no ha pres cap altra decisió que tancar files i fer una fugida cap endavant a pesar de la gravetat dels fets que ha protagonitzat un dels seus regidors ¿Quina és la seva fulla de ruta, la seva capacitat de decisió i el seu coratge que el permetin moralment continuar ocupant aquest càrrec?

Ara fa quatre anys que el món sencer, i amb ell Calafell, va caure en una gran depressió econòmica i financera. Depressió aquesta que, amb el temps, ha esdevingut una gran crisi social generalitzada. Moltes famílies han vist com els bancs i les caixes els confiscaven les seves vivendes, moltes empreses han hagut de tancar per no tenir manera d'aconseguir financiació, amb la conseqüent destrucció de milions de llocs de treball. La necessitat ens empeny a ser optimistes sense cap mena de dubte, si, però no ens podem quedar estancats en pensar que tot acabarà aviat. Hem de reaccionar. Hem d'exigir a la classe política que ens governa, des del nostre poble, fins el nostre país, que respongui, que estigui a l'alçada. Hem de reivindicar i reclamar capacitat i bona gestió. I en aquests moments a Catalunya i a Calafell, això no ho tenim.


A Catalunya perquè el president Mas i els seus consellers estan portant a terme una política d'austeritat econòmica errònia. Una política de retallades que només aconseguirà malmetre l'estat del benestar que fins ara s'havia aconseguit gràcies a les polítiques d'esquerres d'anteriors governs de la Generalitat.


I a Calafell perquè l'actual govern, amb Olivella al front, han mostrat ja, sobradament, que no van guanyar les eleccions. Van ser la llista més votada perquè la ciutadania volia un canvi, i el canvi passava obligatòriament per donar el vot a CiU. Però això no vol dir ser els guanyadors. Això significa que la ciutadania, confusa i ofegada per la necessitat econòmica i, perquè no dir-ho, per algunes gestions millorables de l'anterior govern, va creure que el fet de canviar de govern suposaria un alivi per les seves problemàtiques. Van donar una oportunitat a un grup que havia demostrat, sobradament, que no havien fet cap tipus d'oposició i ara comencen a adonar-se.

Les actuacions que, fins ara, ha portat a terme l'actual govern de Calafell no apunten a l'esperança. Estan duent a terme una política continuista i destructiva. Continuista perquè no es visualitza un projecte propi de futur per Calafell, i destructiva ja que s'han dedicat a modificar o deconstruir projectes que l'anterior govern va deixar mig enllestits o enllestits del tot, com per exemple el projecte del mercat o el tan polèmic carril bici. ¿On és l'habilitat del nostre alcalde i del seus regidors per fer propostes noves? Propostes que des de l'oposició se li han demanat.

Calafell, ara més que mai, necessita governants que donguin la talla, que estiguin a l'alçada de les circumstàncies i que no s'arruguin davant de les dificultats. Polítics creatius i amb projectes potents. Calafell podrà avançar implantant bones polítiques de desenvolupament local i promoció econòmica i, molta sensibilitat per àmbits com l'educació o la salut, cabdals en una societat que vulgui progressar.


En temps de difícultat, cal saber articular adequadament la fórmula de les tres erres per tirar endavant: Reinventar, Revitalitzar i Renovar. Tres conceptes que aquest equip de govern no ha posat en pràctica fins el moment, tot mostrant tota una manca de sensibilitat. Bé, o potser de capacitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada