divendres, 23 de setembre del 2011

Chacón, la nostra candidata.


“Vull encapçalar un projecte per a Catalunya que tingui els catalans i els seus problemes al centre de les seves prioritats”

Carme Chacón destaca que la dreta catalana “gesticula abans de les eleccions”, però “als quatre dies se n’obliden, callen i pacten amb la dreta espanyola”.

Carme Chacón va acceptar, el passat 17 de setembre, davant el Consell Nacional del PSC ser la candidata a les properes eleccions generals. Chacón va dir que vol “encapçalar un projecte per a Catalunya que tingui els catalans i els seus problemes al centre de les seves prioritats”. Chacón va destacar que vol “una Catalunya segura, on ningú tingui por a posar-se malalt perquè l’hospital més proper estigui a desenes quilòmetres”, i també “una Catalunya de futur, que ajudi els professors a dedicar tot el temps que necessiten als nostres fills”. En aquest sentit, va recordar, fent referència l’actual Govern de la Generalitat, que “CiU treu pit quan parla de Catalunya, de la pàtria i dels seus símbols, però sacrifiquen l'essencial: s'obliden dels catalans”.

En el seu discurs d’acceptació de la candidatura davant el Consell Nacional, Chacón va afirmar que per damunt de tot vol que Catalunya “sigui una terra de respecte dins, i que sigui respectada fora”. Una batalla, va dir, que no es guanya “ni amb insults ni amb victimisme”, sinó “amb esforç, fermesa i tenacitat”. “Em proposo encapçalar un projecte que afirmi el nostre catalanisme progressista, el nostre catalanisme social, el nostre catalanisme europeista”, va explicar la candidata, “i que afirmi la nostra visió de Catalunya, que no és patrimoni dels qui volen trencar; en una Espanya que no és patrimoni dels que ens volen sotmesos”. “Vull”, va resumir, “una Catalunya i una Espanya plurals, conscients que la seva força, la nostra força, és la suma”. En aquest sentit, va afirmar que per aconseguir-ho “aportaré el més valuós que tinc: el meu entusiasme i el meu treball”. “Però necessito el més important: l’entusiasme i el treball de tots vosaltres”, va concloure.

Carme Chacón va denunciar durant la seva intervenció “el doble joc de CiU: posen cares llargues, s'indignen, i s'esquincen les vestidures cada vegada que el PP insulta els catalans, però quan es tracta de buscar el poder; o quan sorgeix la més mínima ocasió de pactar, com ha succeït ara a Castelldefels o a Badalona, CiU se n’oblida”. “Com se n’oblidaria”, va afegir, “si guanyés Rajoy les properes eleccions generals”. “La dreta catalana gesticula i entra en còlera, sobretot abans de les eleccions, i als quatre dies se n’obliden, callen i pacten amb la dreta espanyola”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada