dissabte, 24 de setembre del 2011

Festa de la Rosa de Gavà

Carme Chacón ironitza sobre les “diferències” entre CiU i PP, que “passen el dia barallant-se però no poden viure l’un sense l’altre”.



La cap de llista per Barcelona del PSC a les eleccions generals, Carme Chacón, va ironitzar sobre les “diferències” entre Convergència i Unió i el Partit Popular, dels que ha dit “es passen el dia barallant-se, però que no poden viure l’un sense l’altre, com gat i gos”. En aquest sentit, Chacón va assegurar que “només els diferencia la llengua”, però que “a l’hora de la veritat, Badalona, Castelldefels, i Majestic es diuen igual”, ja que “sempre que el poder està disponible, sumen, s’ajunten”.

“Només saben afrontar la crisi retallant el sistema de protecció social que hem posat en marxa”, ha afegit la candidata, i “quan el que està en joc són les polítiques de veritat, les que influeixen a la vida de la gent, el poder, no necessiten doblatge, ni intèrprets, ni traducció simultània, s’entenen de meravella”, va dir la dirigent socialista.

Chacón va fer aquestes declaracions a la tradicional Festa de la Rosa de Gavà, on van participar també el primer Secretari del PSC, José Montilla, i el candidat del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba. Davant de més de 20.000 persones, Carme Chacón va acusar CiU de “ser la sucursal del PP a Madrid”, mentre "els altres hem treballat per aquest país des del primer dia fins a l'últim, per la majoria d'aquest país, per la sanitat, per l'escola".

PSC, garantia per evitar pacte CiU – PP.

En el seu discurs, el primer Secretari del PSC, José Montilla, va recalcar que “un PSC fort és la garantia per evitar un pacte entre Rajoy i Duran i Lleida”. Per això va reivindicar el paper dels 25 diputats del partit al Congrés dels Diputats: “gràcies a ells no hem tingut a Rajoy a La Moncloa. Han servit perquè Catalunya tingués el millor finançament de la història i perquè Espanya no tingués un govern conservador”. En aquesta línea, Montilla va expressar que els socialistes “és la única opció que assegura polítiques de progrés davant els que es dediquen a fer favors als lobbies i als poderosos”, en al·lusió a CiU. “Per això cal votar Chacón, perquè defensa Catalunya pensant en la majoria de la societat catalana”, va sentenciar.

Catalunya amb Rubalcaba.

De la seva banda, el candidat del PSOE a les eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, va expressar el seu “respecte i afecte” per Catalunya “tal com és i com els catalans la volen”. Així, Rubalcaba va reconèixer “no parlar català en la intimitat”, malgrat haver-ne defensat sempre el seu ús “per considerar-lo una riquesa per a Catalunya i per a la resta d’Espanya”, tot instant els catalans a “cuidar el sistema educatiu”. A més, va demanar el suport dels catalans i catalanes el 20N, perquè “és posible guanyar, però fa falta fer-ho a Catalunya i a Espanya; sense Catalunya i el vostre esforç no arribem”, va concloure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada