dijous, 29 de desembre del 2011

Calafell confia en l'esquerra


El passat 20 de novembre, el Partit Socialista va guanyar les eleccions a Calafell. Si analitzem i valorem els resultats electorals en clau local, ens adonem que els números ténen un color diferent als obtinguts pel PSC a Catalunya i pel PSOE a l'estat. La feina ben feta s'ha de reconéixer i premiar. Al nostre municipi, els socialistes, tot i haver perdut més de 2.000 vots respecte les anteriors legislatives de 2008, hem obtingut el major recolzament de la ciutadania. Hem superat en més de 800 vots els resultats de les passades municipals del mes de maig. El nombre total de vots aconseguits pels socialistes ha estat de 2739 vots, front als 2654 del PP i els 2653 de CiU. Tot i que no hi ha una gran distància de vots entre les dues primeres posicions (85), per a nosaltres aquesta primer lloc és molt important i significatiu.

Estant a l'oposició, hem aconseguit passar pel davant de les dues formacions polítiques que governen. A Calafell, els dos grups de govern (CiU-PP) tenien totes les variables al seu favor per haver assolit la victòria degut a l'inèrcia que portaven provinent de les passades eleccions autonòmiques. Lluny d'això, han perdut les eleccions, demostrant la seva feblesa. Tot i tractar-se d'un govern flamant, acabat d'estrenar, la manca de gestió, de projecte i les falses promeses electorals han incidit en els resultats. Els ciutadans han començat a manifestar el seu descontent. A més a més, fruit d'unes declaracions realitzades per un dels regidors del Partit Popular, l'estabilitat de govern sembla començar a fer aigües només a 6 mesos del seu inici. Aquestes gravacions demostren que les pretensions d'alguns regidors vers la política no semben nobles ni legítimes. Per tant, el màxim responsable del consitori, l'alcalde, hauria de prendre mesures i depurar responsabilitats. Això és el que va demanar Joan Olivella i altres regidors a l'anterior alcalde quan va esclatar un escàndol amb un ex regidor durant l'anterior mandat.

Quina interpretació podem fer d'aquests resultats municipals? Podem començar a intuir com es poden anar moldejant les tendències de vot dels ciutadans. Una possibilitat és que, de continuar amb aquesta línia, el poble de Calafell podria deixar de confiar en aquest govern i que el PSC tornés a guanyar el terreny que, durant les darreres legislatures (1999, 2003 i 2007) haviem conquistat. Amb aquest itinerari, podrem arribar molt forts i ben posicionats a les properes municipals. Els socialistes demostrarem, amb la nostra feina i el nostre programa, que som la millor opció per tal de tirar endavant Calafell. Un equip de persones capacitades, amb un projecte de futur, progressista, integrador, cohesionat i amb vocació de compromís. Així ho vàrem demostrar fa uns anys i ho tornarem a fer per tal que Calafell torni a lluir com ho havia fet en temps passats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada