divendres, 1 de març del 2024

Surt a licitació la segona fase de les obres de la residència per a persones grans i persones amb diversitat funcional de la Masia de la Sínia


El pressupost d’aquesta part del projecte és de 8,5 milions d’euros

La Fundació Santa Teresa del Vendrell ha tret a licitació la segona fase de les obres del complex residencial per a persones grans i persones amb diversitat funcional que s’està construint a Calafell, als terrenys de la Masia de la Sínia. Les empreses interessades poden consultar les bases en l'apartat de licitacions de la pàgina web de la Fundació

Aquest emblemàtic projecte, tan esperat al municipi, s'està construint sobre uns terrenys municipals concedits per l'Ajuntament. És l’espai adjacent a l'actual Centre de Dia i Centre Ocupacional La Sínia, “un centre per a grans persones” com resa el seu lema i que ja és un clar referent d'innovació social i de qualitat assistencial a Catalunya.

El pressupost d'aquesta segona fase de les obres, proper als 8'5 milions d'euros, que suposen la part més important de l'obra, que estarà acabada dins de l'any 2025. Aquest projecte va ser seleccionat dins de la convocatòria dels fons del “Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia Next Generation”, i compta amb una subvenció europea de 5 milions d'euros, que suposa quasi el 40% del cost total.

El nou complex també aspira a ser un referent en l'atenció residencial a persones grans i persones amb diversitat funcional, amb un plantejament innovador, basat en el model d'atenció centrat en la persona i en la seva integració a la comunitat.

L'equipament està inspirat en models dels països nòrdics però adaptat a la nostra realitat climàtica i social. Disposarà d'una distribució flexible i adaptable, que comptarà amb 20 unitats de convivència, de 6 persones cadascuna, que permetran viure en un ambient molt familiar, disposant de tots els serveis i suports que puguin necessitar les persones que hi resideixin, però alhora amb una flexibilitat que permeti a cada persona gaudir de la seva autonomia.

Es tracta d'un projecte que incorporarà la domòtica i les tecnologies que faciliten la vida de les persones i la cura del medi ambient, i alhora els suports professionals que garanteixen una atenció de qualitat, amb la incorporació de més de 80 llocs de treball directes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada