diumenge, 24 de març del 2024

Calafell celebra les noves bonificacions al peatge de la C-32 i espera que treguin trànsit de debò de la C-31



(Font: ajuntament de Calafell)

La mobilitat obligada serà gratuïta del Vendrell a Sitges a partir de la tardor

L'Ajuntament de Calafell celebra les noves bonificacions a la C-32 anunciades per la Generalitat. Significaran la gratuïtat del tram entre Sitges i el Vendrell per a la mobilitat obligada, a partir de la tardor. Però l'alcalde, Ramon Ferré, també espera que aquesta mesura tregui trànsit de la carretera C-31 de forma efectiva.

Ferré diu: "Els últims descomptes van quadriplicar el trànsit per l'autopista, però el de la carretera, que passa pel mig dels pobles del Penedès Marítim es va incrementar". Afegeix: "Era evident que, sense arribar a Sitges era una mesura incompleta i no funcionava bé".

L'alcalde també apunta que "cal confiar que la Generalitat ho deixarà liigat, tot i el període electoral, perquè aquesta gratuïtat estigui a punt per a la tardor".

Segons l'anunci fet per la consellera de Territori, Ester Capella, la bonificació del 100% serà per a la mobilitat obligada, és a dir, pels desplaçaments per anar a treballar o estudiar. És el trajecte entre les barreres troncal i lateral de Cubelles i l’accés de Calafell.

El descompte que s’aplica actualment en aquest tram per a aquest tipus de circulació és del 75%. La mesura afecta turismes, furgons i furgonetes que, de dilluns a divendres no festius, fan trajectes d’anada i tornada en un marge de 24 hores. Per a beneficiar-se’n, cal inscriure’s al registre de mobilitat obligada i disposar del sistema de telepeatge (VIA T) o descarregar-se l’aplicació gratuïta Awai.

Continuen quedant exclosos de la gratuïtat els moviments amb origen o destí a l’AP-7 Sud, que són de llarg recorregut o amb origen o destí fora de l’àmbit de l’autopista C-32.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada