dilluns, 9 de setembre del 2019

Onze de Setembre de 2019. Declaració del PSC


Les i els socialistes catalans celebrem un nou Onze de Setembre, una nova Diada de Catalunya des del nostre compromís catalanista de sempre. 

Les i els socialistes catalans celebrem un nou Onze de Setembre, una nova Diada de Catalunya des del nostre compromís catalanista de sempre. El catalanisme que ens ha portat en totes les circumstàncies històriques a lluitar per la recuperació i la defensa de les institucions i els símbols del nostre país que ens representen a tots davant  dels qui els han negat, minimitzat o posat en risc. Diada, senyera i Generalitat, precisament perquè poden assumir l’àmplia pluralitat social i política de Catalunya, no poden excloure ningú, ni ningú se n’ha d’excloure.

És per això que, nosaltres no volem una Diada segrestada per una part del país, ni volem que una altra part del país no s’hi senti cridada a participar. Per a nosaltres, una celebració institucional i unitària de la Diada és perfectament compatible amb la lliure manifestació de qualsevol partit o associació ciutadana. Però malauradament, també en aquesta qüestió, l’actual Govern de la Generalitat és incapaç d’estar a l’alçada del seu rol institucional.

I és des d’aquest orgull d’haver contribuït decisivament a preservar les nostres institucions d’autogovern durant aquests últims anys de deriva i confusió i amb la voluntat de reconstruir l’esperit de concòrdia i d’unitat civil que mai s’haurien d’haver trencat, que les i els socialistes catalans volem aprofitar el marc d’aquest Onze de Setembre per proposar a tot el poble de Catalunya canviar el pas i obrir una nova etapa de futur del nostre país. No es tracta de tornar a repetir errors del passat, sinó d’avançar per assegurar el progrés col·lectiu.

Més que mai necessitem passar full,  deixar enrere els temps de desengany, divisió i manca de rumb que tantes oportunitats ens estan fent perdre individualment i col·lectiva i retrobar-nos en objectius comuns i compartits que ens permetin desplegar totes les grans potencialitats de progrés social i econòmic que seguim tenint com a societat. Més que mai necessitem escapar del carreró sense sortida al que ens han portat les polítiques de confrontació, superar el bloqueig parlamentari i la inacció del Govern i refer la nostra capacitat d’acord, negociació i pacte per tornar a posar en marxa la força transformadora de l’acció de govern i el diàleg institucional.

Obrim doncs entre tots una nova etapa per a Catalunya amb tres grans objectius:

. RECONCILIACIÓ: a partir de la voluntat d’entendre i respectar les raons de tothom, refem entre catalans els pactes polítics trencats o fortament malmesos que durant tants anys han vertebrat la unitat civil del nostre poble i han evitat la fragmentació comunitària al voltant del paper de les institucions, la llengua i la cultura, els mitjans de comunicació...

.  BON GOVERN: impulsem una Generalitat útil i al servei de tots els catalans i catalanes, capaç de sumar voluntats polítiques i socials per garantir la cohesió social del nostre país i desenvolupar una autèntica Agenda per Catalunya de polítiques públiques  per generar riquesa i redistribució (finançament i fiscalitat, infraestructures, serveis públics de l’estat del benestar, transició energètica i ecològica, drets laborals i ocupació...).

. RETORN A LA BONA POLÍTICA: busquem una solució acordada per aprofundir en l’autogovern de Catalunya, una solució política en el marc de les lleis, acordada a Catalunya i acordada amb les institucions espanyoles, una solució acordada que el poble de Catalunya pugui ratificar amb el seu vot.

És hora de tornar a tenir horitzons, de tornar a mirar el futur del nostre país amb esperança, és hora d’obrir una nova etapa per Catalunya. En aquest Onze de Setembre, al servei del nostre poble, les i els socialistes catalans ens oferim per liderar-la des dels nostres principis de pau, federalisme i justícia social.


Aquí trobareu tant la versió en català com la versió en castellà d'aquest manifest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada