dilluns, 23 de setembre del 2019

Autoritat


Hem començat el nou mandat municipal amb un seguit d’actes d’autoritat. Uns de més importants que altres. Uns que ja s’estan executant i altres, que s’estan preparant i es veuran en les properes setmanes.

Però la intenció és la mateixa: combatre un seguit de situacions indesitjables que s’han agreujat en els darrers temps i que se’ns haurien acabat escapant de les mans si no hi posàvem remei. De l’incivisme en la neteja a l’ocupació il·legal d’habitatges, passant per la seguretat ciutadana en punts sensibles o el lleure nocturn. I hem decidit anar més enllà de les campanyes informatives i fins i tot de les sancions.

Per això estem reorganitzant, ja des del passat mandat, les àrees clau de l’Ajuntament. Molt en especial les que tenen a veure amb la inspecció i vigilància de tota mena d’incidències en els espais públics. També en la resposta que hi dona l’Ajuntament i en els canals a disposició de la ciutadania per avisar d’aquestes incidències. Hi estarem molt més a sobre i el resultat es farà visible aviat.

També hem posat ordre en la neteja dels mercadals setmanals. Era molt deficient i tenia un cost molt elevat, perquè els residus que no es reciclen estan penalitzats en el seu tractament. Aquí ja hi ha resultat. En només un mes d’actuació, hem aconseguit que aquest cost es redueixi a la meitat, el que vol dir que els paradistes reciclen molt més.

El lleure nocturn és una assignatura eternament pendent a Calafell. I no és tan sols el soroll. Hi ha més problemàtiques, a les qual cal sumar també activitats manifestament sexistes i masclistes. Farem un pla, junt amb els empresaris del sector, perquè poguem tenir, per fi, un lleure nocturn saludable i respectuós. Serà un full de ruta, amb mesures a aplicar en el temps: un document que no s’havia redactat mai al nostre municipi.

Hi ha un tema que preocupa moltíssim la ciutadania. És l’ocupació il·legal d’habitatges. Tots som capaços d’entendre que hi ha persones que ocupen per pura necessitat. I tots tenim l’empatia suficient per ajudar-les a refer i normalitzar la seva vida. Però és intolerable el que està passant a Calafell, amb ocupacions que no són per necessitat, sinó per simple cara dura. Són les que es fan per plantar marihuana. O les d’alguns desaprensius (se’ls pot definir així) que tenen casa a un altre lloc i venen a ocupar aquí per “gaudir” d’una segona residència. També les d’aquells que no volen ajut dels serveis socials. En aquests casos, ocupa, mà dura i tolerància zero.

Finalment, estem incorporant nous agents a la Policia local i enllestint el projecte per instal·lar més videovigilància i lectors de matrícules de vehicles, a les estacions de tren, els accessos al municipi o les entrades de les urbanitzacions.

Aquests actes d’autoritat no seran els únics que s’aniran desgranant en els propers mesos. Calafell no es mereix certes coses i les aturarem, o si més no les mitigarem molt, posant-hi mitjans i decisió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada